Joi,
13.06.2024
Ploi Moderate
Acum
22°C

Vintu vinde benzinariile lui Domnariu

Aflată la anaghie din punct de vedere financiar și ajunsă în insolvență,  firma controlată de omul de afaceri  Sorin Ovidiu Vîntu, PSV Company, își vinde activele pentru a face rost de banii necesari supraviețuirii. Printre activele vândute se numără și șase benzinării, închiriate de B.A.M.T. Grup, din Sibiu, firmă controlată de consilierul județean Dumitru Domnariu.
Pentru cele șase benzinării, toate aflate în județul Arad, suma cerută la vânzare este de 2,7 milioane de lei, fără TVA, anunță Evenimentul Zilei.
Vânzarea este intermediată de RVA Insolvency Specialists SPRL, firma desemnată administrator judiciar al companiei. Care nu l-a anunțat, deocamdată și pe Dumitru Domnariu de vânzare. ”În principiu, sunt de acord să cumpăr aceste locații, chiar dacă nu m-a anunțat nimeni că sunt scoase la vânzare. Acum aud. Sumele cerute mi se par mari, nu știu de unde le-au scos, probabil sunt valori contabile mai vechi. Oricum, sunt foarte mari”, spune Dumitru Domnariu.

Potrivit acestuia, B.A.M.T. Grup a fost firma care a redeschis acele benzinării, închise de PSV Company (fostul Petromservice) cu mai mulți ani în urmă. ”Acolo era paragină. Eu știu care este valoarea lor, au fost închise mai demult pentru că nu reprezentau nicio afacere. Eu mai am contract de închiriere pe un an de zile pe acele benzinării și nu știu cum au socotit să le scoată la vânzare”, mai spune Domnariu.
Contractul semnat între B.A.M.T. Grup și PSV Company nu prevede niciun drept de preempțiune în favoarea chiriașului. Reprezentanții RVA Insolvency Specialists SPRL nu au răspuns, până la închiderea ediției, dacă prețurile cerute pentru benzinării vor mai fi negociate. În mod normal, în cazul în care cele șase locații nu vor fi vândute la prima licitație, a doua procedură de achiziție prin licitație va propune un preț minim de pornire diminuat cu 25% față de cel inițial.

Pe pierdere

BAMT Grup, firma controlată de Dumitru Domnariu, a fost înființată în 2006 și a înregistrat o cifră de afaceri de 5,1 milioane de lei, în 2008, cifră rezultată din comerțul cu amănuntul al carburanților. Afacerea a mers pe pierdere, generând în anul respectiv, pierderi contabile de aproape 225.000 de lei. La fel, cealaltă companie unde apare numele lui Domnariu și are drept obiect de activitate comerțul cu carburanți, am numit aici Euroil, are o pierdere în contabilitate de peste două milioane de lei, la o cifră de afaceri de aproape 110 milioane de lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

nepotu

Acum 13 ani

sint de cord cu ce face unkiu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus