Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Cancerul de piele, tratat cu un plasture electronic

De curând, cercetătorii britanici au inventat plasturele electronic, un dispozitiv despre care susţin că ajută la vindecarea cancerului de piele, relatează Daily Mail. Aparatul, numit Ambulight PDT, utilizează terapia fotodinamică şi poate fi purtat oricând de persoanele care suferă de maladia necruţătoare, reducându-le timpul petrecut prin spitale. De asemenea, el face ca tratamentul să fie mult mai confortabil şi previne apariţia cicatricilor inestetice.
Cancerul de piele este cea mai întâlnită formă de cancer, peste un milion de persoane din lume fiind diagnosticate cu această afecţiune. Există două mari tipuri de cancer cutanat: nonmelanomic (care, la rândul său, se împarte în carcinom bazocelular şi carcinom spinocelular) şi melanomic. Utilizarea dispozitivului creat de oamenii de ştiinţă din Marea Britanie este recomandată doar în cazul primului tip, care înregistrează şi cea mai mare incidenţă. Ambulight PDT are numai 5 centimetri lungime şi este prevăzut cu un acumulator ce trebuie lăsat la încărcat timp de trei ore înainte de a fi folosit. Ulterior, plasturele electronic este poziţionat pe pielea pacientului, pe care înainte a fost aplicată o cremă specială.
„Este mult mai comod pentru pacienţi, deoarece ei nu mai sunt imobilizaţi la pat. În plus, cu ajutorul său se poate mări viteza de vindecare a bolii, având în vedere faptul că în prezent există puţine locuri dotate cu echipamente specializate şi care pot trata doar un număr mic de persoane”, a declarat profesorul Ifor Samuel, unul dintre inventatorii aparatului.
Plasturele electronic Ambulight PDT a fost prezentat în cadrul celui de-al 10-lea Congres Anual al Societăţii Europene de Terapie Fotodinamică, ce a avut loc la Monte Carlo, Monaco.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus