Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Pentru prima data, Primaria Sibiu va stinge luminile pentru Ora Pamantului

Anul acesta, Primăria municipiului Sibiu se va alătura pentru prima dată evenimentului denumit Ora Pământului. Sâmbătă, 27 martie, în Piața Mare și Piața Huet, administrația locală va întrerupe iluminatul între orele 20.30 și 21.30. ”Luminile de pe stâlpii situaţi în Piaţa Mare vor fi oprite, iar în Piaţa Huet se va întrerupe o parte din iluminatul public. Sibiul se va alătura astfel celor peste 1700 de oraşe din întreaga lume care doresc prin acest eveniment sa tragă un semnal de alarmă asupra fenomenului de încălzire globală”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sibiu.
Ora Pământului este un eveniment inițiat în Australia, acum doi ani, de un grup internațional de lobby pentru mediu - World Wide Fund for Nature Australia. La prima ediție, din Australia, au participat 2,2 milioane de gospodării și de firme, Google a oferit publicitate gratuită, iar evenimentului i s-au alăturat organizații și instituții din toată lumea. În 2009, numărul țărilor participante la acest eveniment a ajuns la 82, iar inclusiv la sediul Națiunilor Unite toate luminile au fost stinse. Pentru 2010, ținta este aceeași ca și cea de anul trecut – să includă un miliard de participanți.
În 2009, din România s-au înscris administrațiile a șase orașe și municipii: Focșani, Adjud, Oradea, Târnăveni. Panciu și Mărășești. Anul acesta, Sibiul va face parte din cel puțin zece orașe care participă la Ora Pământului.
Evenimentul este programat să aibă loc în fiecare an în ultima sâmbătă din martie.


Foto: earthhour.org

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus