Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

Transgaz: dividende de 37,5 mil. euro

Criza nu se prea simte la Transgaz Mediaş, compania de stat care deţine monopolul transportului de gaze naturale din România. Firma le propune acţionarilor distribuirea de dividende în valoare de 153,3 mil. lei (37,5 mil. euro), reprezentand 51% din profitul net al anului trecut.
Ministerul Economiei, care deţine pachetul majoritar de 73,5% din acţiuni, va încasa circa 27,5 mil. euro, în timp ce Fondul Proprietatea, cu o participaţie de 15%, va primi dividende în valoare totală de 5,6 milioane euro.
Valoarea dividendului brut propus de Transgaz este de 13,02 lei/acţiune, în creştere cu 24% fata de anul trecut, în condiţiile în care profitul net al companiei a crescut cu 25% anul trecut, la 298,6 mil. lei.
Capitalul social al companiei de stat este de 117,7 milioane lei, divizat în 11,7 milioane de acţiuni cu valoare nominală de 10 lei pe acţiune. "Termenul de plată al dividendelor este stabilit de Adunarea Generală a Acţionarilor şi nu poate fi mai mare de şase luni de la data aprobării situaţiilor financiare aferente exerciţiului financiar încheiat", arată un comunicat al Transgaz. Plata dividendelor pe 2007 şi 2008 s-a derulat prin banca BRD, iar până azi mai sunt încă acţionari care nu au ridicat dividendele pe acei ani, precizează compania. Dividendele pe 2009 vor fi plătite tot prin BRD.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus