Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
15°C

Nou termen pentru terminarea terminalului: 15 aprilie

Ziua din mijlocul acestei luni va consemna o nouă şedinţă în cadrul căreia să se dezbată cât de grave sunt problemele de la noul terminal al Aeroportului Sibiu, cine este vinovat şi, prin urmare, cine trebuie să plătească reabilitarea fisurilor apărute. Preşedintele Comisiei de recepţie finală a lucrărilor, Constatin Şovăială, a anunţat că, totuşi, răspunsul la întrebarea ”cine-i vinovat” va veni numai la finele acestei luni. „"Noi suntem într-un stadiu avansat cu recepţia lucrărilor la Aeroportul Sibiu. Constructorul a refăcut multe dintre problemele care au fost sesizate până acum, dar trebuie să remediem problema celebrelor fisuri apărute la terminalul aeroportului. Din punctul meu de vedere nu cred că acestea pun în pericol buna desfăşurare a activităţii în aeroport, dar nu este treaba mea să stabilesc acest lucru. De aceea am comandat o expertiză tehnică, iar specialiştii vor stabili dacă este o problemă de proiectare, o problemă de construcţie sau o altfel de problemă. La jumătatea lunii vom avea primele discuţii pe marginea acestei expertize, iar la finalul lunii aprilie vom stabili exact ce măsuri se vor lua”, a declarat Constantin Şovăială, vicepreşedintele CJ Sibiu, citat de Mediafax.
Şovăială recunoaşte că în ciuda diferitelor expertize făcute până acum, nu poate spune cât de gravă este situaţia fisurilor din noul terminal. "Eu nu ştiu de ce au apărut acele fisuri la scurt timp după ce a fost construit terminalul. Nimeni nu ştie, de fapt, de aceea va exista această expertiză tehnică. Orice s-a spus până acum despre aceste fisuri nu sunt decât speculaţii", a mai declarat Şovăială, citat tot de Mediafax.
Despre povestea fisurilor de la nou terminal puteţi citi, pe larg, aici, aici, aici, aici şi aici.








 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus