Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Elba Timisoara castiga Cupa Romaniei

Elba Timişoara a murit şi a înviat de o sută de ori în finala spectacol jucată împotriva echipei Gaz Metan Mediaş. Conduşi magistral de pe banca de Dragan Petricevic, sârbii Timişoarei au contrazis toate calculele hârtiei şi orice pronostic şi au câştigat un meci pe care nimeni nu credea că îl pot câştiga.

După ce a eliminat ieri câştigătoarea ultimelor ediţii ale Cupei României, Asesoft Ploieşti, Gaz Metan Mediaş pornea din start cu prima şansă. Mai ales că Elba jucase un meci complet neconvingător împotriva echipei CS Otopeni. Însă finala Cupei României este dovada clară a faptului că în sport nu doar banii contează. Astfel, echipa cu cel mai mare buget din campionat a pierdut în faţa uneia care nu şi-a plătit jucătorii de mai bine de patru luni.

Timişoara nu avea niciun atu de partea ei. O bancă prea scurtă şi mult prea puţini jucători români cu experienţă. Iar cum regulamentul impune prezenţa unui jucător român în teren, Elba părea victimă sigură. Momentul în care toată lumea a pus cruce Timişoarei a venit în sfertul al II-lea. Elba conducea cu 11 puncte însă Dan Păltinişanu face fault, protestează la decizia arbitrului şi primeşte fault tehnic. Astfel, ajunsese deja la patru faulturi şi a fost scos din teren. Petricevic a fost nevoit să improvizeze continuu, atât cu Tudose cât şi cu Talabă. Cei doi au fost mâini moarte în faza de atac dar au încercat să ajute pe cât se poate în apărare. Avantajul a dispărut rapid, la pauza mare scorul fiind 44-43 pentru Elba. Era clar că la pauză Mediaşul va reveni în forţă. Iar primele semne păreau să susţină teoria. Cu un coş de trei al lui Tudor Dumitrescu, Gaz Metan preia conducerea 50-49. Dar la 55-52, Zigeranovic face şi el fault tehnic şi este eliminat iar Timişoara revine şi preia conducerea după două treiţe marcate de Milos Pesic. 55-52 a fost ultima dată când Mediaşul a condus. La sfârşitul sfertului trei Timişoara conducea cu 62-59. Pentru medieşeni a început panica. Deşi atacul a funcţionat, apărarea nu a reuşit nicicum să oprească avalanşa de aruncări de după semicerc ale sârbilor. Velickovic, Markovic şi Pesic au marcat coş după coş. Degeaba a încercat Phelps să aducă Mediaşul în joc. Cele două coşuri de trei ale sale nu au fost suficiente. De la scorul de 81-74 timişorenii au mai înscris doar de la linia de libere. Din totalul de 12 libere primite în ultimul minut, timişorenii au ratat una singură. Elba câştigă entuziasmant un meci cum mai rar s-a văzut în acest campionat, cu scorul de 92-83.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

5 comentarii

cristina

Acum 13 ani

Nu e nimic baieti, capul sus si nu va lasati intimidati de nimeni si mai ales nu uitati ce v-am spus la sfarsitul meciului cand ati venit sa dati mana cu noi, cu acea galerie a mediasului plina de "tigani si nespalati"dupa parerea unora......V-am spus asa: "Suntem mandri de voi "tocmai pentru ca stim cat ati muncit ca ajungem pe locul 2 si implicit sa jucam aceste meciuri superbe.Incercati sa va linistiti si sa va concentrati pentru mciul si meciurile care urmeaza.Oricum pentru noi voi sunteti campionii in aceasta seara si sa nu uitam ca nici locul 2 nu e rau.....data viitoare va fii de o mie de ori mai bine va spun eu:)Felicitari Elba pentru locul 1 si baieti nu uitati ne vedem la sala ca sa terminam ce am inceput.SUNTEM MANDRI DE VOI.O fana care nu mai are glas dupa meciul din seara asta:))
Raspunde

s

Acum 13 ani

s
Raspunde

yo

Acum 13 ani

saraca de tine, fataooooo revinoti sa nu ramai fara aer:)))))))))))))
Raspunde

c

Acum 13 ani

yo draga prima data invata sa scrii corect gramatical si dupa aceea sa te iei de mine......si daca stiu bine nu iti era adresat tie mesajul asa ca nu ai de ce sa comentezi;) cred ca vroia sa zici fato nu fatao, iar revinoti se scrie revino-ti.Asta doar asa ca fapt divers.
Raspunde

cornelia

Acum 13 ani

BRAVO ECHIPEI ELBA TIMISOARA,SANTETI CEI MAI VALOROSI,MANDRIA BANATULUI!CINSTE VOUA ! RUSINE primariei si primarului de 16% care conduce acest oras al gropilor si a mizeriei RUSINE!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus