Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Dosar penal pentru bestia de la Ciresica

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Sibiu a început cercetarea penală pe numele lui Alexandru Stupariu, bărbatul care în urmă cu o săptămână a bătut cu cruzime un câine aciuiat pe lângă blocul în care acesta locuieşte, pe strada Siretului la numărul 20. Potrivit martorilor, bărbatul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. A prins câinele în grădina din apropierea blocului şi l-a lovit de mai multe ori cu un ciocan în cap. Câinele a fost salvat de la moarte de vecinii bărbatului, care au reuşit să îl facă să înceteze bătaia. Cu răni ce i-au pus viaţa în pericol, câinele a fost dus de urgenţă la un cabinet medical. Potrivit raportului medicului veterinar, câinele a suferit un traumatism frontal, cu plaga deschisă şi leziune în os frontal, cu evidenţiere materie cerebrală. Pe româneşte, i-a crăpat capul până la creier. Deasemenea, din cauza bătăii, câinele şi-a pierdut şi ochiul drept. „În acest moment este pusă în pericol viaţa acestui câine”, se mai arată în raportul medical.

„Lovea câinele în cap cu un ciocan. M-am apucat să mă rog de el să se oprească. Mi-a zis „vezi de treaba ta”. L-a târâit de picior pe cărare, a lăsat o dâră de sânge în urma lui. Am chemat un prieten foarte bun şi numai aşa am reuşit să îl oprim. După care şi-a spălat ciocanul ui în balta aia”, spune bărbatul care a reuşit să oprească măcelul. Vecini care locuiesc în blocurile din preajmă spun că nu este prima dată când se întâmplă aşa ceva. Din nefericire, în cazul anterior, câinele a fost omorât iar cadavrul lui făcut dispărut.

Am încercat să vorbim cu Alexandru Stupariu însă acesta a preferat să îşi trimită soţia la uşă, deşi vecinii l-au văzut venind acasă iar maşina sa era parcată în faţa blocului. Femeia pretinde că e un caz de autoapărare. Puteţi vedea în înregistrare întreaga discuţie.

„S-a luat legătura cu IPJ, ni s-a spus ca acest caz a fost preluat de ei fiindcă au avut o sesizare şi fac dosar penal. Noi putem doar să îi dăm o amendă mică. Acest caz intră sub incidenţa legii numărul 9/2008”, spune Ioan Penţia, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar Veterinare. Potrivit legii numărul 9, care modifică legea 205/2004, Alexandru Stupariu se face vinovat de maltratarea şi schingiuirea animalelor şi de provocarea de suferinţe fizice şi psihice prin orice mijloace. Fapta sa se sancţionează cu închisoare între 6 luni şi 3 ani sau amendă penală între 1000 şi 10000 de lei. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu a înregistrat dosarul şi l-a trimis spre anchetare Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu. Vom reveni săptămâna viitoare cu amănunte legate de dosarul penal.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

38 comentarii

Bravo

Acum 13 ani

Mai ce oameni. Cum sa facem sa schimbam mentalitatea in tara asta? Aproape imi vine sa cred ca trebuie sa scapam si de fostii comunisti, si de tineretul de azi de 2 bani.
Raspunde

silviu

Acum 13 ani

asteptam si o condamnare. ca dosare facute de procurori semicompetenti am tot vazut.
Raspunde

pt. Bogdan

Acum 13 ani

Cum se simte cainele si unde se afla acum?
Raspunde

stupariu

Acum 13 ani

la mata la mormant se afla cainele
Raspunde

d

Acum 13 ani

animalul a batut omul
Raspunde

dani

Acum 13 ani

stupariu esti un ratat infect
Raspunde

dorin_pitbulika

Acum 13 ani

stupariu un mincinos ,un dement si un criminal in serie!!!om fara pic de credinta ,nimic NU E IN in el...SA PRIMEASCA CE SE CUVINE...ACESTUI OM FRA MILA .ANIMALELE SUNT VIATA MEA IN SPECIAL CAINI .Bravo bogdan esti un geniu cu siteu
Raspunde

lol

Acum 13 ani

Oferta: 1000 USD pentru o mana de la Stupariu, 2000 USD pt. un picior de Stupariu. Mai liciteaza cineva?
Raspunde

Brylu

Acum 13 ani

Cainele a scapat cu viata, e sub tratament si e ingrijit de tinerii care l-au scos din ghearele barbatului
Raspunde

un sibian

Acum 13 ani

dar ce spuneti atunci ca javrele alea comunitare ne ataca copii sau chiar pe noi? atunci nu spuneti saracu caine? daca va plac asa mult de ce nu ii luati la voi acasa sa ii pupati in cur? poate va musca pe voi
Raspunde

un sibian

Acum 13 ani

dar ce spuneti atunci cand javrele alea comunitare ne ataca copii sau chiar pe noi? atunci nu spuneti saracu caine? daca va plac asa mult de ce nu ii luati la voi acasa sa ii pupati in cur? poate va musca pe voi
Raspunde

HdS|StReSs

Acum 13 ani

ce oameni......sa primeasca ce i se cuvine.....
Raspunde

eu

Acum 13 ani

@un sibian : bai cretinule, cainii maidanezi sunt blanzi, nu te ataca, decat daca te simt ca esti un jeg de om! ia incearca sa i dai o bugata de mancare la un caine, in loc sa dai cu o piatra in el sa vezi reactia! degeaba traiesti, ratatule
Raspunde

corect

Acum 13 ani

Cainii simt ticalosia, rautatea din om si reactioneaza in consecinta, mai rar musca si pe cei carora le este frica de ei, fiindca transpiratia fricii are un miros aparte, perceput de caine ca semn de agresivitate si posibil atac atac impotriva lui!
Raspunde

om

Acum 13 ani

Am caine dar totusi inconstient mise mai face frica de caini. Ma controlez, vorbesc cu ei si pana la urma am reusit sa ajung la 30 de ani fara sa ma muste niciunul, fara sa trebuiasca sa ies cu biciul dupa mine. Deci se poate. Pe de alta parte, tatal meu chiar a fost muscat, e la fel de fricos si a facut si antirabic. Cu toate acestea, nu ar ridica niciodata macar mana asupra unui caine, pentru ca este om. Normal la cap. Asa ca nu mai veniti cu povesti cu "daca v-ar ataca daca nu stiu ce". Gasiti scuze pentru schizofrenia voastra. Ar trebui sa primit acelasi tratament pe care il administrati bietelor animale. Nimic mai mult sau mai putin. Sa stati in frig, nemancati, sa va feriti de suturi, si eventual, in weekend, sa va dea unu cu ciocanu in cap.
Raspunde

adrian

Acum 13 ani

PUSCARIE.PUSCARIE.FARA MILA.PUSCARIE.ACEST GUNOI IMPUTIT TREBUIE SA INTRE IN PUSCARIE.DOSARE PENALE SE FAC.VOCEA POPORULUI CONTEAZA.JUSTITIA TREBUIE SA FACA DREPTATE.SARACUL CAINE.VAGOBONZI SAU NEVAGABONZI.NU CONTEAZA.TREBUIE SA INTRE IN PUSCARIE.ACEST GUNOI TREBUIE SA PLATEASCA.SARACUL CAINE.DACA ERAM ACOLO AI SCOTEAM EU UN OCHI ACESTEI FIINTE DE 2 LEI NUMITE OM.
Raspunde

ADRIAN

Acum 13 ani

OFF DOAMNE.IN ROMANIA SE INTAMPLA MULTE LUCRURI URATE.CA ASA ESTE LUMEA DE LA NOI.ASA A FOST INVATATA SA FIE.SI ASA VA FI PANA LA SFARSITUL VEACULUI.
Raspunde

doddo

Acum 13 ani

Moarte cainilor vagabonzi!! sau voi astia ce-i iubiti, luati-i la voi in casa, ca nu vreau sa mai vad javre, nu locuiesc pe ulita la sat, ci intr un oras!
Raspunde

sibiu

Acum 13 ani

@bogdan ... nu sustin ca omul a procedat corect ! nici vorba .! problema e ca la adapost sunt caini care se srerilizeaza si crotaliaza dupa care SUNT ELIBERATI PE STRAZI !!! iar asa nu are cum sa se rezolve problema ... decat in cativa zeci de ani ... totusi NU inteleg cum poate fi pusa pe plan secund siguranta copiilor si a oamenilor maturi ... sa inteleg ca esti de parere ca acesti caini comunitari au mai multe drepturi intr-o legislatie europeana ... daca ai aceasta perere atunci hai sa ne imaginam ca poate fi muscat copilul tau sau unul din parintii tai ... ! asta e normalitate ...????????????????
Raspunde

pt. doddo

Acum 13 ani

Moarte tie, boule, ca si asa faci umbra pamantului degeaba, egoist imputit ce esti!
Raspunde

dan

Acum 13 ani

pentru toti cainofilii: aveam 4 ani cand am fost atacat pe strada de un caine. Probabil simtea rautatea din mine. Animalele astea nu au ce cauta pe strazi si ar trebui dosar penal pentru cei care le hranesc.
Raspunde

Brylu

Acum 13 ani

@sibiu e prima data in 20 de ani de romanie moderna cand romania are o legislatie omeneasca si in privinta cainilor fara stapan. Legea era necesara in primul rand pentru pedepsirea cazurilor de acest gen si apoi pentru a stabili un normativ pt administratiile locale, ca sa interzica otravirea in masa, vezi cazurile Craiova si Bacau sau uciderea prin injectarea de otet in inima, vezi cazul Petrosani. Legea are niste norme foarte clare in ceea ce priveaate eutanasierea cainilor, bolnavi incurabili sau agresivi. Cand exista dovezi ca un caine a muscat in mod repetat nu cred ca se va opune cineva sa fie eutanasiat. Dar spune-mi ceva, daca batausul cu ciocanul era muscat de cainele asta in timpul bataii il considerai un caine agresiv? Nu ma opun eutanasierii, dar uneia controlate, bazata pe anchete, pe declaratiile oamenilor din zona. Asa, sa ii omoram la gramada, nu voi fi niciodata de acord si o sa ma zbat cat pot sa nu se intample asa ceva.
Raspunde

Gelu

Acum 13 ani

Auzi ca eutanasiere pe baza de ancheta =)) Hahaha... dar hai sa facem cate-un Referendum National pentru fiecare sac de purici care ne ataca pe strazi , nu-i mai democratic asa?
Raspunde

seby

Acum 13 ani

Eu as fi interesat de adresa unui individ/cretinoid(ca om nu e!!) ca Sandu asta!Promit sa ma ocup eu de el(nu va sti cand i se va intampla ce i-a facut cainelui!!!).Si nr de tel ar fi bun, ma descurc eu mai departe,daca e jungla, jungla sa fie!Io nu stau in Sighii dar si cand trec!
Raspunde

oly

Acum 13 ani

Ne consideram indreptatiti sa facem comentarii idioate si rautacioase. Din moment ce nu esti in stare sa faci un gest frumos fata de o fiinta lipsita de aparare, mai bine treci pe langa ea ignorandu-o. Nu are nimeni dreptul sa condamne un caine la eutanasiere din comoditate. Mai bine invata cand treci pe langa un caine sa-i arunci o bucata de paine. Gestul tau nu va fi aplaudat de nimeni dar in fond nici nu ar trebui sa astepti asta nu-i asa?
Raspunde

@ SEBY

Acum 13 ani

CAUTA PE GOOGLE DUPA NUMELE LUI SI SIBIU. O SA GASESTI SI NR. DE TEL. O SA-L SUN SI EU PE DOBITOC. : )
Raspunde

Sandu pentru seby

Acum 13 ani

porcule care esti eu stau cu familia mea. te astept idiotule sa treci cand vrei tu prin Sighii si o sami balacesc bula prin gura ta aia proasta imbecilule care esti. daca mai doreste careva io bag si lu ala.
Raspunde

pentur 94.52.185.77

Acum 13 ani

cautat io ipeul tau si am gasit care esti maine vine cineva la tine cu ciocanul ca sa apari la ziar fraere.
Raspunde

sibiu

Acum 13 ani

@bogdan ... ai inteles ceva din ce am spus ? dupa cum se vede prea putin ... ! reciteste si ( poate ) o sa-ti dai seama ca faceam referire per general a situatiei din oras , nu la acest caz in particular ( de care am precizat ce opinie am ... dar vad ca ai citit si asta printre randuri ! ) ... dupa care poate analizezi la rece si raspunzi la intrebarea ce ai face daca copilul tau este muscat ? caror autoritati te adresezi ? ... raspunsul tau poate fi o informatie utila pentru zecile de sibieni care au fost muscati de cainii comunitari fara sa fi avut vreun act de agresiune asupra acestora !!! ... daca situatia din oras pe acest plan este una de normalitate si iti inspira siguranta cetatenilor , atunci nu ma mai mira " vorbele politicoase " din aceste comentarii ...
Raspunde

bk

Acum 13 ani

pozele fac cat 1000 de cuvinte
Raspunde

breaking news!

Acum 13 ani

cainele a crapat in sfarsit, bestia s.a. a sustinut nebunia temporara si a scapat cu o mustrare scrisa cu avertisment. brylinsky s-a ales cu un proces in care e acuzat de bestie pentru divulgare de date personale. se cer daune morale in valoare de un milion de euro. traian deleanu il asigura inca o data pe brylu ca vor ramane tovarasi si in detentie. bestia si-a comandat pe net un set nou de ciocane si intreaba cititorii daca are careva probleme cu cainii vagabonzi.
Raspunde

sibiu

Acum 13 ani

@bogdan ... tacerea ta referitor la intrebarile de la : 29. sibiu (IP 188.24.240.18) , lasa de inteles ca te simti in culpa !!!
Raspunde

Bogdan Brylynski

Acum 13 ani

@sibiu: cred ca ti-am raspuns suficient de amanuntit si detaliat la nelamuririle tale. nu inteleg de unde pana unde as fi eu in "culpa" dar no, joaca cu cuvintele mari vad ca e un sport tot mai des practicat. Daca astepti sa iti spun ca daca un caine mi-ar musca fetita i-as crapa capul cu ciocanul poti sa astepti linistit in continuare. Mie, personal, mi-au trecut prin mana peste 300 de caini, poate si mai mult, in cei trei ani de Animal Life. Nu m-a muscat niciunul. Nici macar cainii violenti pe care am venit sa ii ridic la reclamatiile oamenilor. Tu nu iti pui problema si invers, ca poate si oamenii au o problema de educatie vis-a-vis de comportamentul lor fata de cainii de pe strada? Avalansa ta de intrebari presupun ca se bazeaza pe anumite informatii, de genul numarul sibienilor muscati de caini si ajunsi la spital, sau... a, n-ai nicio informatie concreta dar formulezi opinii. Hai ca iti mai ofer eu o informatie, sa nu zici ca nu ai ramas cu ceva din acest schimb de idei. Daca te musca vreun caine, ceea ce e foarte probabil pentru ca animalele sunt mult mai inteligente decat majoritatea oamenilor, apeleaza la Serviciul pentru Gestionarea Cainilor fara Stapan din cadrul Primariei, fa o reclamatie, da-le semnalmentele cainelui, ei il vor ridica si va ramane "internat" in adapostul din Dealul Gusteritei pe viata sau pana la eutanasiere, daca intr-adevar e un caine violent. Daca nu ai inteles, reciteste...
Raspunde

bob

Acum 13 ani

Atata timp cat mor oameni in spitale sau de foame si noua CHIAR ne pasa de toate potaile libere...avem o problema. Va invit sa treceti dupa caderea serii pe strada Autogarii...pe jos. Si probabil ca mai sunt si alte locatii unde e la fel, locuri pe unde chiar ai vrea sa ai ceva in mana. Nu zice nimeni sa nu ne pese de cainii vagabonzi, dar sa nu exageram excesiv cu aceasta grije.
Raspunde

sibiu

Acum 13 ani

@bogdan...ma faci sa rad ! raspunsul la intrebari se voia o informatie pt. oameni ...ce pot ei sa faca in caz de ... , nu pentru caini unde vor ajunge daca sunt agresivi ... !!! Observ , cu regret , ca ai trecut la jigniri personale indirecte , ceea ce ma face sa inteleg ca esti limitat ... asa ca nu o sa mai continuu acest " dialog " ! LE : reciteste ... reciteste ... reciteste ... citeste ... citeste ... ( ajuta mult la psihic ... )
Raspunde

Filimon H.

Acum 13 ani

Din ce cauza omul a actionat asa de aiurea? Cainele mai traieste ? Si ce o primit ca pedeapsa omul ala?
Raspunde

Asa deci.

Acum 13 ani

Asa deci. Si mai departe, ce s-o intamplat?
Raspunde

Emil

Acum 13 ani

Oameni buni tot noi sunten devina pentru reactia acestor animale .Poate daca sar aloca bani pentru castrarea lor nu ar mai fi probleme si am tine sub control perpetuarea speciei.Sora mea a fost muscata de niste caini ai blocului am sunat la protectia animalelor sa vina sa ii ia si au zis ca nu mai au locuri.Acei-a-si caine au mai facut zeci de victime .Am intrebat ce pot sa fac pentru ca ma vor aduce in stare sai omor.Raspunsu autoritatilor a fost aveti grija sa nu fiti vazut...Deci numai ca nu miau dat otrava ei in rest au fost de acord..Binenteles ca nu am facut nimk dar daca mi-ar fi muscat copilu de un caine crede-ma ca ia-si omora fara mila.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus