Duminică,
04.12.2022
Cer Senin
Acum
4°C

15 Aprilie -Ziua Agentului Imobiliar

În data de 15 Aprilie 2010, a avut loc la Bucureşti Conferinţa Naţională a Agenţiilor Imobiliari din România la care au participat reprezentanţi de marca ai organismele internaţionale din domeniul imobiliar, miniştri şi secretari de stat ai guvernului României precum şi Asociaţile Profesionale din domeniu active la ora actuală.

Aceştia au discutat despre activitatea agentului imobiliar astăzi, soluţii financiare în timp de criză şi reglementarea activităţii imobiliare în perioada următoare.De mai bine de 15 ani agenţiile imobiliare prin asociaţiile profesionale precum U.N.A.I, A.R.A.I., U.S.I.B etc., au tot încercat să propună guvernelor aflate la putere o lege prin care să reglementeze acestă profesie. Acest lucru nu s-a putut realiza din cauză că nicio Asociaţie Profesională nu a putut obţine statutul de utilitate publică. Începând cu anul 2005 sub conducerea Comitetului European pentru Standardizare (CEN), 31 de ţări din Europa printre care şi România prin Asociaţia Română de Standardizare (ASRO) şi-au trimis specialiştii în toate colţurile Europei la  întâlniri şi dezbateri pentru a realiza un document European prin care să reglementeze profesia de agent imobiliar.

La finele anului trecut, acest document a fost finalizat, primind denumirea de Standard European.La ora actuală, Standardul este terminat în limbile engleză, franceză şi germană şi urmează a fi tradus în România de către Comitetul Tehnic ASRO pentru a deveni oficial.  Standardul Romanesc, într-o perioadă foarte scurtă, va deveni obigatoriu pentru toţi agenţii imobiliari activi pe piaţa imobiliară.

Acest standard va umple un gol în înţelegerea activităţii imobiliare şi va fi util atât pentru consumatori căt şi pentru agenţii imobiliari care vor dispune acum de un suport consistent de reguli pe care să se bazeaze în relaţiile lor profesionale. Consumatorii din întreaga Europă pot folosi acest standard ca punct de referinţă când angajează un agent imobiliar pentru a-l reprezenta în cadrul unei tranzacţii. Standardul conţine reguli pentru relaţiile dintre brokeri şi clienţii lor şi reglementează conţinutul contractelor imobiliare, informaţia ce va fi primită de către agent de la client, cât şi obligaţiile generale dintre părţi.

Cu aceastaă ocazie, mediul imobiliar din România a hotărât ca pe data de15 Aprilie a fiecărui an să fie sărbătorită ZIUA AGENTULUI IMOBILIAR.

Agentul imobiliar este este catalizatorul din piaţa imobiliară şi, pe viitor, acesta va aduce o valoare adăugată tranzacţiilor. Profesionalizarea acestei bresle prin cursuri de pregătire periodice a făcut ca la ora actuală pe piaţă să ramână doar adevăraţii profesionişti iar   oportuniştii de ocazie credem că au dispărut definitiv din piaţa imobiliară.

Un studiul recent  făcut de către Comitetului European pentru Standardizare (CEN) arată că la nivelul întregii Europe un agent imobiliar profesionist care finalizează o tranzacţie imobiliară oferă altor 30 de profesii câstiguri substanţiale. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

cadrilater

Acum 12 ani

un agent imobiliar este in cel mai rau caz la fel de util ca gusa endemica, nu are habar de constructii, nu are nici un fel de raspundere privind calitatea, jurisdictia, termenele de predare, ambianta obiectului imobiliar, racile ascunse, umfla pretul sa-si ia comisionul, minte cumparatorii, lucreaza pentru vanzator dar ia banii de la cumparator, iar dupa ce si-a luat banii, dispare. Internetul si portalulire de imobiliare dau toate informatiile, restul trebuie oricum aranjat intre vanzator si cumparator, respectiv notar. Agentii imobiliari au rasarit in Ro ca ciupercile pentru ca constructorii au pacalit, vanzatorii cu bube in cap s-au tinut discreti, iar cumparatorii cu bani dubiosi la fel. Fara constructii reale nu poate vinde nimic , nu el da de lucru ci el este parazitul care traieste pe spinarea altora. Orice constructor serios care nu are nimic de ascuns va prefera in viitor sa-si vanda singur si direct locuintele, sa-si inchirieze direct spatiile.
Raspunde

PT. papagalul de mai sus

Acum 12 ani

Mai cadrilaterule sua mai bulgarule 1) Gusa andenica este benefica pentru organzim, este semnalul de alarma pentru carentele de iod pe care le are organizmul. 2) Acele persoane cere generalizeaza, clasa din care face si "Maria Ta" parte, sunt indivizi lipsiti de caracter fara a avea minimul de educatie, in servicii imobiliare ca in orice profesie din societatea noastra gasim profesionisti, mediocrii sau incompetenti.( Pun pariu ca tu esti cel mult un mediocru din punc de vedere profesional, nu de alta dar diferenta dintre profesionisti si restul turmei o face cea ce-ti lipseste tie, caracterul si educatia). 3) Constructorii seriosi au vandut, vand si vor vinde numai prin birouri imobiliare, restul sunt niste ciumpalaci ca si tine, indivizi care nu pot vedea dincolo de arizontul lor limitat. 4) Ar fi mai bine pt. tine sa nu mai postezi, nu de alta dar risti sa devi penibil.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus