Marţi,
25.01.2022
Innorat
Acum
-6°C

Mihai Curtean lanseaza camiku

Joi, 22 aprilie 2010, la orele 18, în cafeneaua Librăriei Humanitas de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu va avea loc lansarea cărţii de poezie camiku, semnată de Mihai Curtean.

 

Cartea apărută în 2009, la Editura Brumar din Timişoara, va fi prezentată de criticii Anda Ionaş şi Andrei Terian. Lansarea va fi urmată de o lectură publică a autorului, din textele cuprinse în volum. Cartea se va distribui gratuit, iar autorul va oferi celor interesaţi foi de manuscris cu poezii din cele citite.

Cu acest prilej, vom lansa proiectul „O poezie pe lună”. La începutul fiecărei luni, o poezie a unui poet din Sibiu va fi expusă în format A3, în incinta Librăriei Humanitas, pentru ca publicul interesat de literatură să ajungă să-i cunoască pe cei ce scriu chiar lângă ei, în acelaşi oraş, respirând acelaşi aer, mergând pe aceleaşi străzi şi împărţind aceleaşi privelişti. Proiectul este susţinut de Librăriile Humanitas, Clubul ASTRA – Cenaclul Filialei Sibiu a Uniunii Scriitorilor din România – şi Editura A.T.U. din Sibiu.

Mihai Curtean face vervă cu materiale cotidiene, „muraliste”, întorcînd notaţia şi consemnarea biografică în nostalgie şi-n anxietate cu linguriţa. Toate astea cu un fel de inteligenţă melancolică, ludică numai cît să dea instantaneelor fosforescenţă şi să le sublinieze coerenţa de suită cu structură muzicală.

“camiku este una din cele mai bune cărţi pe care le-am citit în ultima vreme, din partea generaţiei tinere” Al. Cistelecan, critic literar

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus