Joi,
01.12.2022
Parțial Noros
Acum
4°C

Ambasadorul Regatului Norvegiei a vizitat Dumbrava Sibiului

Muzeul ASTRA a fost gazda vizitei Excelenţei Sale Ambasadorul Regatului Norvegiei în România şi a unui grup de reprezentanţi ai Autorităţii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale din cadrul Ministerului de Finanţe.

Scopul vizitei a fost legat de monitorizare a atingerii obiectivelor prevăzute în proiectul Conservarea şi Restaurarea Patrimoniului Etnografic din Dumbrava Sibiului, proiect cu finanţare prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European.

Distinşii oaspeţi au parcurs un itinerariu ghidat prin Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA, de-a lungul căruia au vizitat şantierul construcţiei Centrului pentru Patrimoniu ASTRA şi patru monumente etnografice aflate în reconstrucţie în Muzeul în aer liber, în cadrul proiectului mai sus amintit.

Excelenţa Sa,  Øystein Hovdkinn, şi-a exprimat admiraţia faţă de patrimoniul conservat în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului a cărui diversitate si valoare, frumuseţe naturală a peisajului şi dimensiune impresionantă a expozitiei în aer liber l-au fascinat afirmând : “(...) Cu siguranţă acesta este cel mai minunat muzeu dintre cele pe care le-am vizitat în Romania. În final permiteţi-mi să adaug ca sunt foarte încantat să văd cât de bine sunt cheltuite aici fondurile norvegiene”.

În urma vizitei, Ambasadorul a adresat mulţumiri specialiştilor muzeului pentru prezentarea agreabilă susţinută pe tot parcursul vizitei, subliniind satisfacţia pe care o simte cu privire la derularea proiectului de conservare al Muzeului ASTRA, al doilea ca valoare a finanţării prin MFSEE in domeniului patrimoniului cultural din România.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Florin

Acum 12 ani

Am auzit k e un adevarat colt de rai acolo.Pe 24 aprilie fac tot posibil sa ajung acolo.O privire peste cateva fotografii de acolo si e suficient sa-ti starneasca interesul pentr acea zona!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus