Miercuri,
17.08.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Andreea Marin Banica a castigat medalia de aur la Salonul International de Inventii de la Geneva

Andreea Marin Bănică a câştigat medalia de aur la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva pentru body-ul extensibil pentru copii pe care l-a inventat, după cum scrie vedeta de televiziune pe blogul său.

"Nu e puţin lucru pentru mine, cu atât mai mult cu cât nu sunt decât un «inventator ocazional», ideea simplă şi foarte utilă pentru copiii aflaţi în primii ani de viaţă fiindu-mi inspirată de o nevoie a fiicei mele când avea doar câteva luni. Între timp, produsul «Body cu chiloţel extensibil Violet by Andreea Marin Bănică» a devenit foarte popular în România", scrie vedeta, pe blogul personal, despre premiul obţinut la Geneva.

Andreea Marin Bănică a lansat, împreună cu designerul Irina Schrotter, pe 1 decembrie 2009, brandul "Violet by Andreea Marin", o linie de îmbrăcăminte pentru bebeluşi, care cuprinde body-ul extensibil şi hăinuţe pentru botez.

Totodată, Andreea Marin Bănică scrie pe blogul său că  românca Raluca-Ioana van Staden a obţinut anul acesta "cea mai importantă distincţie" la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, pentru o inovaţie la care a lucrat în echipă împreună cu soţul său, Jacobus Frederick van Staden: Trofeul de Aur al Organizaţiei Mondiale pentru Proprietate Intelectuală pentru "Cea Mai Bună Femeie Inventator", după ce echipa sa obţinuse şi un premiu special pentru proiect.

Raluca-Ioana van Staden spune, într-un interviu acordat Andreei Marin Bănică şi postat pe blogul acesteia, că dispozitivul inventat este "un senzor care determină existenţa cancerului în corpul uman, la nivel molecular, direct din sânge, printr-o procedură simplă care poate să-ţi spună acest lucru în mai puţin de 6 minute".

"Interesant este că acest lucru poate fi determinat înainte de a avea simptomele bolii, ceea ce e un mare avantaj: descoperit la timp, cancerul poate fi tratat cu succes. Noi am făcut experimente deja pe diverse tipuri de cancer: ovarian, la sân, gastrointestinal, de prostată. În momentul în care dispozitivul nostru ar fi produs pe scară largă, el ar fi foarte uşor de utilizat de către orice medic sau asistent medical, dar chiar şi de către oamenii fără o pregătire în domeniu, pentru că modul de utilizare este la fel de uşor ca în cazul glucometrului. Proiectul nostru are loc în unicul laborator de tehnologie analitică de proces din România, PATLAB, aflat în Institutul de Electrochimie şi Materie Condensată Timişoara", spune Raluca-Ioana van Staden.

Pe de altă parte şi un tânăr în vârstă de 32 de ani din Deva, Corneliu Birtok-Băneasă, a obţinut medalia de aur la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva pentru un dispozitiv dinamic de transfer al aerului care scade consumul de carburant şi emisiile poluante, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Invenţia mea este un dispozitiv dinamic de transfer al aerului care ar trebui să folosească în industria auto. Se aşează pe filtrele de aer ale autoturismului şi ajută la îmbunătăţirea transferului de aer din afara compartimentului motor pe filtrul de aer. Ajută transferul de aer prin filtru, fără ca aerul să fie reţinut, mai ales pe timp de vară, când cresc performanţele motorului şi nu se încălzeşte aşa de repede, ceea ce duce la un consum scăzut de carburant şi la o reducere a emisiilor poluante", a declarat Corneliu Birtok-Băneasă.

Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva s-a desfăşurat între 21 şi 25 aprilie. Lista celor premiaţi la ediţia din acest an a Salonului Internaţional de Invenţii de la Geneva nu este încă publicată pe site-ul oficial al evenimentului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Dupa Henri Coanda

Acum 12 ani

Eu sunt de acord ca orice pe lumea asta care se vinde poate fi considerat un produs util. Dar ca un astfel de accesoriu sa fie acceptat ca inventie, mi se pare exagerat, foarte dubioasa decizia salonului de la Geneva. S-au prostit la cap organizatorii.
Raspunde

fan marin

Acum 12 ani

HELLO, am inventat chiloti cu penis de 20 de cm. cand vin sa-mi ridic recompensa .....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus