Marţi,
15.10.2024
Innorat
Acum
13°C

Promovare nedorita

CSM Sibiu ar putea promova în prima divizie a rugby-ului masculin românesc. Pentru că nu au suficienţi bani iar prima ligă înseamnă cheltuieli mari, sibienii preferă să rămână în plutonul diviziei B.

CSM Sibiu a început în forţă returul Campionatului Naţional de Rugby, în divizia B şi a câştigat cu 24-14 meciul contra celor de la CSS 2 Alba Iulia, pe terenul „Bebe Boboc”, din Valea Aurie. După patru etape, din cele patru echipe, CSM Sibiu ocupă de abia locul 3, comparativ cu anul trecut, când, în Cupa României, sibienii au fost şi lideri o perioadă, în faţa celor de la Arsenal Târgovişte, terminând pe poziţia secundă. Situaţia nu e deloc roză la echipă. CSM Sibiu nu doreşte să promoveze, indiferent dacă va ocupa prima poziţie la sfârşitul campionatului sau nu. Motivul nu este lipsa jucătorilor, care, după aproape un an, joacă tot pe gratis, ci lipsa banilor pentru a le asigura condiţii normale de joc rugbyştilor. Liga I presupune mai mult efort, atât fizic, cât şi financiar.

Deşi cu cele două rânduri de echipament rugbyiştii stau bine faţă de alte echipe sibiene, vestiarul lor a fost creat într-o rulotă complet improprie pentru un vestiar. Conducerea se luptă, din cei 450 mii de lei pe care i-a primit de la Primărie, pentru proiectul privind rugby-ul, care să pornească de la un nou vestiar, pentru condiţii ceva mai umane. Florin Troancă, antrenorul echipei de pe Cibin crede într-o rezolvarea a situaţiei, cel târziu până la sfârşitul anului curent.

Echipa are, totuşi, de ce să fie mândră: „deţine” unii dintre cei mai buni jucători ai Seriei Vest, cei mai buni fiind Claudiu Mitocaru şi Claudiu Arion. Pe lângă acest fapt, suporterii au început să vină în număr mare la stadion, peste o sută, chiar dacă, teoretic nu au un spaţiu unde să stea. Crearea unei tribune este unul dintre obiectivele pentru anul 2010. „Sunt mulţumit deocamdată. Noi sperăm să câştigăm meciurile următoare. Nu ştiu ce se vrea de la echipă, dar anul acesta nu cred că putem promova pentru că Liga A presupune mult mai mulţi bani. Cu banii pe care în avem noi acum reuşim să plătim deplasările, arbitrii şi mesele jucătorilor. Sunt foarte bucuros pentru juniorii II care joacă foarte bine în Cupa Transilvaniei. Au şanse să intre în Turneul final pe ţară şi să fie una dintre cele mai bună echipe din România”, încheie Troancă, care este şi tehnician la CSM Sibiu II.

Seria Vest este alcătuită din: C.S.M. Sibiu, C.F.R. C.S.U. S.C.M. Braşov, C.S. Universitatea Alba Iulia şi C.S.S.2 Baia Mare. Clasament: Braşov 15 p, Baia Mare 13p, Sibiu 10 p şi Alba Iulia 0 p. Echipa este formată din: 35 de sportivi şi anume: sâlpi: Alex Muntean, Daniel Pădureanu, Bogdan Mărginean şi Alex Butnaru; stâlp/trăgător: Dan Toma Dragomir, Bogdan Ţînţ, Eduard-Gavril Borş, Ionuş Kun şi Călin Negrea; linia II şi III: Claudiu Enacica, George Banciu, Ioan Ungureanu, Petru-Visarion Vingărzan, Dorin Platon, Marcel Lăpăduş, Florin Tronacă, Silviu Manduc, Adrian Flecşariu şi Daniel Tatu; mijlocaş la grămadă: Claudiu Arion, Andrei Hornet, Călin Fugigi; mijocaş la deschidere: Radu Amariei; centru: Marius Nedelcu şi Claudiu Mitocaru; aripă: Claudiu Raulea, Vasile Crăciun, Andrei Mora, Adrian Ilie, Cosmin Barbu, Bogdan Schuller, Eugen Giurgiu şi Virgil Crăciun.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus