Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

Dafora Medias estimeaza pentru acest an venituri de 240 milioane lei, in crestere cu 18%

Compania de foraj şi construcţii Dafora Mediaş (DAFR) estimează că va înregistra în acest an venituri de 240,2 milioane lei, în creştere cu 18%, şi un profit net de 12,3 milioane lei, de aproape zece ori mai mare faţă de câştigul din exerciţiul financiar anterior, transmite Mediafax. Dafora a consemnat anul trecut venituri de 204 milioane lei şi un profit net de 1,4 milioane lei.

Bugetul pentru acest an prevede cheltuieli de 225,7 milioane lei, sumă cu 12% peste valoarea din 2008, de 202,2 milioane lei, potrivit unui comunicat al Dafora transmis, miercuri, Bursei de Valori Bucureşti. Acţionarii companiei au decis marţi să utilizeze 1,3 milioane lei din profitul de anul trecut pentru acoperirea unor penalităţi şi unor costuri din anii anteriori, se arată în comunicat. Pentru acest an, compania are programate investiţii de 28,4 milioane lei. Totodată, a fost respinsă solicitarea oamenilor de afaceri Marius şi Emil Cristescu, acţionari la Dafora, ca orice operaţiuni de subcontractare şi/sau cesiune totală a contractelor de către compania din Mediaş să fie decise în AGA. Fraţii Cristescu sunt acţionari la Dafora prin firma Foraj Sonde, care deţine 5,8% din titluri. "Introducerea pe ordinea de zi a acestui punct şi votul exprimat de acţionarul Foraj Sonde crează o situaţie de conflict de interese, având în vedere că aceasta este un concurent comercial direct al Dafora. Se crează premisele că acţionarul Foraj Sonde să dobândească acces la informaţii cu caracter confidenţial şi la secrete comerciale ale societăţii (...) Se poate ajunge la un schimb de informaţii sensibile de natură a periclita activitatea Dafora, ceea ce contravine prevederilor din legislaţia concurenţei", se motivează respingerea solicitării făcute de fraţii Cristescu. În plus, aprobarea în AGA a operaţiunilor de subcontractare şi/sau cesiune totală a contractelor ar putea bloca activitatea companiei ca urmare a formalităţilor care trebuie îndeplinite pentru convocarea şedinţei, conform sursei citate. AGA a respins, totodată, o altă solicitare a fraţilor Cristescu privind verificarea beneficiilor sau pierderilor înregistrate de compania din Mediaş în urma operaţiunilor derulate cu firme din grup sau cu acţionarul principal al societăţii, Gheorghe Călburean. Acesta deţine 48,58% din acţiunile Dafora, potrivit celor mai recente raportări, fiind, totodată, director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei. Respingerea acestei cereri a fost explicată prin faptul că toate contractele încheiate de Dafora cu firmele din grup au fost anunţate la bursă, pentru informarea investitorilor, iar auditorul financiar a analizat le-a deja.

Din grupul de firme Dafora mai fac parte Timgaz şi Flowtex Technology (ambele active în industria distribuţiei gazelor naturale, apei potabile, irigaţii), societatea Servicii şi Operaţiuni Speciale la Sonde (servicii de intervenţii şi reparaţii sonde), firmele Salconserv şi Salfom (active în industria prelucrării cărnii). Călburean mai deţine, prin Dafora, 44,64% din capitalul constructorului de conducte de gaze, petrol şi apă Condmag Braşov (COMI). În AGA s-a decis şi garantarea unui credit pentru activitatea curentă de 1 milion lei şi a unei linii de credit de 1,5 milioane lei contractate de către societatea Salflom, din grupul de firme Dafora, de la Banca Italo-Romena Spa Italia Treviso. Compania din Mediaş are un capital social de 97,3 milioane lei, divizat în 973,5 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei. Cea mai recentă tranzacţie cu titlurile Dafora a fost realizată vineri, când preţul a crescut cu 4%, la 0,156 lei, cotaţie la care compania are o capitalizare de 151,8 milioane lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus