Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Efectele "masinii de ridicat masini": amenzile sunt cu 75% mai putine

860 de proprietari de autoturisme parcate neregulamentar au fost amendați în primul trimestru al acestui an. Diferența este enormă față de perioada similară a anului trecut, când, tot pentru parcare sau staționare neregulamentară, polițiștii comunitari din Sibiu au împărțit nu mai puțin de 3545 de amenzi.
Potrivit unui raport întocmit de conducerea Poliției Comunitare Sibiu, valoarea amenzilor a scăzut cu 56% față de aceeași perioadă a anului trecut ”datorită prezenței zilnice în teren a echipei de ridicări auto, echipă mixtă formată din agenți ai Poliției Române, Serviciul Public de Poliție Comunitară și Serviciul de Administrare a Domeniului Public și Privat și datorită creării de numeroase locuri de parcare, ceea ce a dus la scăderea numărului de autoturisme parcate neregulamenta”.
Autospeciala pentru ridicarea mașinilor parcate neregulamentar a fost pusă în funcțiune în iulie anul trecut. A costat peste 300.000 de lei. Șoferii cărora li se ridică mașinile vor trebui să plătească 150 de lei pentru ridicare, tot atât pentru transport și alte 200 de lei pentru fiecare zi de depozitare. În primele patru luni de funcționare, au fost ridicate 212 mașini, iar încasările au depășit 70.000 de lei.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

eu

Acum 13 ani

O medie de sub 3 masini pe zi este de toata jena. Trebuie sa te rogi de ei sa vina sa ridice o masina parcata neregulamentar. In fata tribunalului este marfa pentru o zi de lucru non stop. Nu cred ca are efect actiunea asta. Oricum, imaginea cu BMW-ul ridicat de pe locul de parcare pt. handicapati face toti banii:)
Raspunde

alex

Acum 13 ani

de acord cu ce spune colegul de mai sus: imaginea face toti banii. mi-as mai dori ca cei cu bmw sa aibe prioritate si la radare pe drumurile nationale, daca tot au pretentia de "prioritate de bmw". revenind la articol: sper sa le creasca sporul celor ce ridica masini (ca lumea invata din exemple proaste din pacate, nu din citit semnele de circulatie)
Raspunde

alt eu

Acum 13 ani

sper sa mai achizitioneze inca cel putin 2 masini fiindca vad ca se amotizeaza repede.
Raspunde

Voda din Loboda

Acum 13 ani

"eu" are dreptate. 3 masini pe zi pe o strada ar fi un succes, dar asa... La fel de jenant e jurnalistul care doar da datele mai departe fara scepticism... Nu se pun intrebari incomode. Pacat.
Raspunde

Emil Bobu

Acum 13 ani

Doriti civilizatie in aspectul parcarilor din sibiu? Doriti bani la bugetul local? scoate-ti acest serviciu la licitatie unor firme private care au tot interesul sa aplice legea. Astfel smecherii sunt buni de plata si sponsorizeaza refacerea parcarilor din Sibiu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus