Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Măsuri speciale și la Serviciul Public de Evidență a Persoanelor

Măsuri speciale și la Serviciul Public de Evidență a Persoanelor

Serviciul Public de Evidență a Persoanelor  și-a reluat activitatea cu publicul conform programului obișnuit, cu măsuri suplimentare de protecție și prevenție.

SERVICIUL DE EVIDENȚĂ A PERSOANELOR:

  • Va prelua documentele de la contribuabili EXCLUSIV cu programări online, pe sibiu.ro, secțiunea PROGRAMĂRI ONLINE.
  • Având în vedere că prin OUG 70/2020 valabilitatea actelor de identitate care au expirat după data de 1 martie 2020 s-a prelungit cu 90 de zile după încheierea stării de urgență, cetățenii NU sunt nevoiți să vină la ghișeele Serviciului de Evidență a Persoanei în această perioadă. Astfel, Serviciul amintit va primi cu prioritate documente pentru situații deosebite cum ar fi pierderea, furtul sau distrugerea cărții de identitate, schimbarea cărților de identitate care au expirat înainte de 1 martie 2020, precum și emiterea primei cărți de identitate la împlinirea vârstei de 14 ani.
Consultați programul pentru preluarea și eliberarea documentelor, aici: https://www.sibiu.ro/images/uploads/servicii/Program_ghiseu_serviciul_evidenta_persoanelor.pdf

SERVICIUL STARE CIVILĂ:

Înregistrarea nou-născuților și eliberarea certificatelor de naștere:
  • Prezența la ghișeu a proaspeților părinți NU este necesară în această perioadă pentru depunerea documentelor, înregistrarea copilului urmând să se realizeze de către Serviciul Stare Civilă, în baza documentelor primite de la maternitate
  • Eliberarea certificatelor de naștere pentru nou născuții din perioada stării de urgență, cât și pentru nașterile curente se va realiza exclusiv cu programare online, pe sibiu.ro. Programul la ghișee este de luni până joi, între orele 9.00 și 11.00 și joia între orele 11.00 și 13.00. Pentru preluarea certificatului de naștere este necesară prezența unuia dintre părinți la ghișeu.
Pentru căsătoriile care se vor oficia în zilele de miercuri, joi și vineri, viitorii soți vor depune dosarele la ghișeu, fără programare. Pentru cununiile care se vor oficia sâmbăta, mirii se vor prezenta la ghișeu numai după ce se programează online pe sibiu.ro.
  • Pentru siguranța participanților la cununii, mirii sunt rugați să reducă cât mai mult numărul de participanți, care nu poate depăși 8 de persoane, conform prevederilor legale.
  • Protocolul organizat după oficializarea căsătoriilor va fi suspendat pe parcursul întregii perioade a stării de alertă
 Înregistrarea deceselor:
  • Ca și în perioada stării de urgență, NU este necesară prezența la ghișeu a aparținătorilor pentru înregistrarea decesului. Înregistrarea decesului se va face de Serviciul Stare Civilă, în baza documentelor pe care le va primi pe e-mail de la spitale sau medici de familie. Odată înregistrat decesul, Serviciul Stare Civilă va transmite către Cimitirul Municipal adeverința pentru înmormântare, iar la Casele Județene de Pensii documentele extras de deces pentru acordarea ajutorului de înmormântare.
  • Pentru ridicarea certificatului de deces, ghișeele vor fi deschise după următorul program: luni-joi 9.00-12.00 și 13.00-15.00, vineri 9.00-13.00. Cu această ocazie, aparținătorii sunt rugați să depună certificatul constatator al decesului în original.
Înregistrarea dosarelor privind procedurile speciale, respectiv transcrierea actelor de stare civilă din străinătate, schimbări de nume pe cale administrativă, rectificări, se va realiza exclusiv în baza programărilor online pe site-ul Primăriei www.sibiu.ro;

 Înregistrarea dosarelor de divorț va fi posibilă fără programare online, prin prezentarea la ghișeu.

ALTE MĂSURI DE PROTECȚIE:

  • Accesul cetățenilor în incinta clădirii Primăriei de pe bdul Victoriei nr. 1-3 va fi astfel organizat încât în fața fiecărui ghișeu să fie prezent câte un cetățean, pe rând,
  • Cetățenii care se prezintă la ghișee au obligația de a purta mască și de a-și dezinfecta mâinile cu gel dezinfectant pe care Primăria Sibiu îl pune la dispoziție

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus