Duminică,
17.10.2021
Ceata
Acum
8°C

Smith ar vrea sa ramana la Sibiu

CSU Sibiu a ratat calificarea în semifinale, fiind învinsă de Elba Timişoara cu 3-2 la meciuri, cea mai dureroasă întâlnire pierdută, fiind cea de pe teren propriu, când sibienii au pierdut cu 75-78.
Peste 2.500 de suporteri au fost alături de echipa pe de Cibin şi au susţinut-o la bine şi la rău. Unul dintre cei mai valoroşi jucători din prima parte a campionatului nu a mai reuşit un joc constant bun, în retur. Americanul Jason Smith a avut o evoluţie de multe ori modestă şi aproape lipsită de spectaculozitate. La sfârşitul sezonului a avut o medie de 17.1 puncte pe meci, 6.6 recuperări, 2.3 la pase decisive şi 47.6 procentajul aruncărilor din acţiune. Ratarea calificării a lăsat un gust amar baschetbalistului care, în ciuda evoluţiei slabe a unor dintre jucători în meciul decisiv, cinci, acesta consideră că echipa sa şi-a făcut treaba, fără a acuza pe cineva pentru evoluţia modestă într-un moment vital. „Îmi place echipa, îmi plac colegii, şi-au făcut treaba şi nu trebuie învinovăţit nimeni. Am fi putut juca mai bine, dar nu am jucat şi am pierdut”, spune Jason Smith, referitor la evoluţia echipei în partida a V-a. În privinţa jocului oaspeţilor de la Timişoara, Smith recunoaşte agilitatea şi rapiditatea cu care au jucat cei de pe Bega. „Timişoara a început rapid, nu am putut, pur şi simplu nu am putut trece de acel sfert. Am jucat suficient de bine ca să câştigăm, dar trebuia să alergăm mai bine în primul sfert. Sunt dezamăgit, serios, sunt dezamăgit, am pierdut. Am crezut că putem să câştigăm în runda următoare, dar nu am făcut-o, sunt dezamăgit”, mai adaugă jucătorul.
Când vine vorba de fani, care i-au dat unul dintre cele două MVP-uri, alături de Earl Brown, acesta are numai cuvinte de laudă. Nu le poate reproşa nimic pentru atitudinea pe care au avut-o pe parcursul celor cinci meciuri din play-off. „Iubesc fanii sibieni. Cred că fanii echipei CSU Sibiu sunt cei mai buni fani din România”, declară Smith.  
După acest final de sezon, contractele jucătorilor străini au expirat. În aceiaşi situaţie este şi Smith care a venit la echipă la începutul sezonului din 2009, după o absenţă de un an. Acestuia i-a expirat expirat contractul însă nu ştie dacă va mai fi dorit de conducere pentru anul următor. „Nu ştiu ce voi face, nu am discutat încă, dar mi-aş dori să rămân aici la Sibiu”,  conchide acesta. Indecizia persistă şi în tabăra altor foşti jucători de la CSU Sibiu. Ivan Miskovic spune că nu ştie dacă se va mai întoarce pe banca studenţilor, pentru că nu a discutat încă despre acest lucru. Mihnea Haiduc, americanul „adoptat” doreşte să rămână la echipă, însă numai conducerea poate decide pe cine va mai oferta pentru încă un sezon printre „studenţi”.

Smith şi Brown desemnaţi MVP-uri

Fanii sibieni au votat MVP (most valuble player) pe forumul csufans.ro şi doi dintre jucători CSU au fost desemnaţi, cu cinci voturi, cei mai valoroşi jucători ai echipei CSU pe parcursul sezonului 2009/2010. Smith şi Brown au primit onorurile. O parte din fanii echipei împreună cu baschetbaliştii: Smith, Brown, Johnson, Miskovic, Haiduc, Calotă şi Ban s-au întâlnit joi, 29 aprilie, la Kubata, iar Claudiu Hila, preşedintele Asociaţiei „Al 6-lea jucător” le-a dat la fiecare dintre jucător câte un poster. Ordinea este următoarea: Locul I. Jason Smith şi Eral Brown (5), Mihnea Haiduc (4), Paul Herndon şi Brandon Johnson (3), Terrence Roberson şi Octavian Popa Calotă (2) şi Ivan Miskovic şi George Tănase (1). 

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus