Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Concert extraordinar al Jazz Bigband Graz la Sibiu Jazz Festival

Jazz Bigband Graz din Austria va concerta, în 16 mai, la Sibiu Jazz Festival, eveniment care începe duminică, trupa austriacă urmând să prezinte un spectacol "extraordinar, în care poezia, imaginile prezentate pe un ecran imens şi muzica se îmbină perfect", transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit organizatorului Sibiu Jazz Festival, Johannes Schmidt, unul dintre cele mai impresionante evenimente ale ediţiei din acest an va fi concertul susţinut de Jazz Bigband Graz din Austria. "Este un proiect unic în lume, pe care am reuşit în acest an să-l aducem la Sibiu. Eu am văzut în urmă cu trei ani acest proiect. Aceşti oameni cântă la instrumente despre care nici nu ştiam că există, dar există. Este un spectacol extraordinar, în care poezia, imaginile prezentate pe un ecran imens şi muzica se îmbină perfect. Versurile sunt atât de bine alese, încât este ceva extraordinar. Îmi amintesc că îmi curgeau lacrimile când am văzut spectacolul. Sper ca multă lume să aibă posibilitatea să vadă acest concert", a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Johannes Schmidt. Potrivit sursei citate, concertul celor de la Jazz Bigband Graz va avea loc în 16 mai, în ultima zi de festival, de la ora 19.30, la Sala Thallia din Sibiu.

Ediţia din acest an a Sibiu Jazz Festival începe duminică şi, timp de o săptămână, vor avea loc zeci de evenimente culturale, concerte ale unor formaţii renumite din întreaga lume şi expoziţii. Primele două zile ale festivalului sunt dedicate Galei formaţiilor studenţeşti de jazz. "Vor participa unsprezece formaţii din centre universitare din ţară, dar nu numai. Galele sunt deschise tuturor tinerilor muzicieni. Urmează apoi festivalul propriu-zis, care va aduce pe scena din Piaţa Mică şi la Sala Thalia formaţii renumite ale jazz-ului mondial", a declarat Johannes Schmidt.

Bugetul total al festivalului este de 150.000 de euro, dintre care 60.000 de euro sunt acordaţi de Consiliul Local, Consiliul Judeţean Sibiu şi de Ministerul Culturii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Bugaboo

Acum 13 ani

Mai nou se autointituleaza "Johannes Schmidt", marele maestru Titi Șmit, the artist formerly known as Konstantin Schmidt? La fiecare editie isi ia un nume nou? :D
Raspunde

ekeeoh

Acum 12 ani

A3lkyC ***\"***cukzwrernpeb.com/\">cukzwrernpeb</a>, [url=***zxwsbgfplmwu.com/]zxwsbgfplmwu[/url], [link=***fnnacsfkentx.com/]fnnacsfkentx[/link], ***pawsqhzoznos.com/
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus