Sâmbătă,
28.01.2023
Ceata
Acum
-0°C

Cindrea, primus inter pares

Fără emoții, fără răsturnări de situație, fără miză și poate fără chef. Conferința Județeană a PSD Sibiu desfășurată sâmbătă, la Sala Thalia s-a consumat fără evenimente majore. Poate doar prezența lui Cristian Marinescu, presuspus membru al PSD Poplaca a inflamat puțin spiritele. Și-a anunțat candidatura pentru șefia organizației, iar președintele Ioan Cindrea a supus la vot cererea social-democratului. Cu două voturi pentru, Marinescu nu a putut candida. Și a rămas doar Cosmin Ionescu pentru a-l contra pe Ioan Cindrea. Dacă nu ar fi existat această candidatură, nu ar fi existat subiecte de spus de la tribună. În luările de cuvânt ale delegaților a fost criticată atitudinea lui Cosmin Ionescu și Cristian Marinescu, deoarece au criticat în presă conducerea partidului. "Să plece dacă nu vor să stea cu noi. Să plece la așa zișii independenți", a spus de la tribuna Conferinței judetene omul de afaceri Pavel Bichicean.

Discursul lui Cosmin Ionescu a făcut apel la tineri și la reform internă, însă nu a trezit decât câteva comentarii răutăcioase.

Ioan Cindrea le-a promis delegaților obținerea primului loc în județ la următoarele alegeri: locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale. Obiectivele lui Cindrea pentru următorul mandat sunt: mărirea organizațiilor locale la 5 la sută din totalul locuitorilor cu drept de vot, întărirea organizațiilor cu membrii din toate categoriile profesionale, întărirea numerică și calitatvă a organizațiilor de femei și tineret, cu structuri la nivel de sat, cartier, secție de vot, întărirea organizațiilor de pensionari, optimizarea agendei de audiențe pe teme de interes local al aleșilor, dezvoltarea relațiilor cu sindicatele, consolidarea forumurilor partidelor pe diverse categorii socio-profesionale, restructurarea departamentelor de specialitate al organizației județene, selecția și pregătirea candidaților pentru alegerile locale și optimizarea relației cu mass-media. ”Obiectivul acestui program de activitate al nostru pe care îl declar acum public este acela de a obține locul întâi la următoarele confruntări electorale. Cred că suntem într-o etapă în care numeric am crescut, suntem 12800 de membri, trebuie să se producă saltul calitativ. Și acest salt calitativ se va produce în următorii ani la toate confruntările electorale dacă știm să pregătim foarte bine alegerile locale”, a declarat Cindrea.

După votul care l-a zdrobit pe Ionescu: 241 la 24 delegații au poposit câteva ceasuri la Împăratul Romanilor, unde au ”omenit” evenimentul. Conform statutului proaspăt schimbat, următoarele alegeri interne se vor desfășura peste cinci ani. Din conferința de sâmbătă din PSD Sibiu nu mai razbate decât ecoul discursului consilierului județean PSD, Adrian Besoiu: ”Ioan Cindrea este primus inter pares, primul dintre egali”.

 

CASETĂ

Conferința PSD Sibiu s-a încheia cu o rezoluție în care se cere:


1. Finalizarea centurii ocolitoare

2. demararea proiectului Centurii ocolitoare a Municipiului Mediaș

3. Repararea Podului CF Cârța

4. finalizarea în termen a lucrărilor de reabilitare a drumurilor județene prin finanțare europeană.

5. finalizarea lucrărilor pe programe  cu finanțare europeană în infrastructura de apă și canalizare din județ

6. măsuri, ca fiecare sat să aibă alimentare cu apă și canalizare

7. asigurarea infrastructurii necesare în spitale și școli pentru asigurarea de condiții corespunzătoare

8. asigurarea subvențiilor din agricultură

9. construirea de locuințe pentru tineri

10. crearea de locuri de muncă pentru tineri

11. menținerea locurilor de muncă actuale și măsuri de scădere a șomajului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

atentie membrii psd

Acum 12 ani

ioane, adio primul loc. Vei trada si de aceasta data in favoarea sasilor / fdgr. Constientizezi bine ce vorbesc !!!!! Probabil iti voi trimite la sediu fotografii de la cina cea de taina avuta cu d.l Iohannis. Nu vei avea majoritate in cL si Cj Sibiu. Vrei sa punem pariu ?
Raspunde

Miercuri ora 10 piata mare

Acum 12 ani

Piata mare miercuri ora 10
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus