Miercuri,
30.11.2022
Ceata
Acum
-3°C

Examinari gratuite la spital

Secţia Clinică Dermato-Venerologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, coordonată de Conf.Univ. Dr. Maria Rotaru, participă şi în acest an la acţiunea naţională intitulată Ziua Europeană pentru Depistarea Melanomului (Euro Melanoma Day). Campania, ajunsă la a cincea ediţie, se va derula în data de 25 mai şi are drept scop prevenirea si depistarea leziunilor maligne si premaligne cutanate.

„ În ultimii ani s-a constatat o creştere a numărului de cazuri de cancere de piele, numai în ultimul an, în urma examinărilor făcute în Ambulatoriul de Specialitate din cadrul spitalului, am descoperit peste 100 de noi cazuri de cancer, din care 10% au fost melanoame, forme agresive şi care, dacă erau diagnosticate mai devreme, ar fi putut avea un prognostic bun de recuperare. Acestă acţiune este una de sensibilizare a populaţiei cu privire la importanţa diagnosticării precoce a cancerului de piele şi în special a melanomului. Astfel, pe data de 25 mai, medicii dermatologi ai spitalului şi rezidenţii implicaţi în această acţiune vor examina gratuit pacienţii cu leziuni pigmentare (aluniţe)”, a declarat coordonatorul acţiunii la Sibiu, Conf.Univ.Dr. Maria Rotaru.

Consultaţiile se vor acorda numai pe baza de programare telefonică la numărul gratuit (linie verde) 0800 811 101 şi se vor desfăşura atât în cabinetul de Dermatologie din Policlinica I (veche) cât şi în cadrul Secţiei de Dermato-Venerologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, între orele 9.00 – 17.00. Euro Melanoma Day se desfăşoară în Europa încă din anul 1999, iar în România se organizează începând cu anul 2004.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Monica

Acum 12 ani

Programarile s-au facut pe la inceputul lunii la acel tel., timp de 3 zile! Oricum la Sb locurile s-au ocupat in primele 2 zile de programare!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus