Duminică,
26.03.2023
Partial Noros
Acum
14°C

Prim-ministrul Bavariei devine joi doctor Honoris Causa al ULBS

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu conferă Primului Ministru al landului german Bavaria, Horst Seehofer titlul de doctor Honoris Causa.

Acest titlu vine ca o recunoaştere a meritelor sale deosebite în sprijinirea Mitropoliei ortodoxe româneşti din Europa Centrală.

 În funcţia de Prim Ministru, Horst Seehofer a promovat o strânsă cooperare între Biserică şi statul liber Bavaria luptându-se, totodată, pentru apărarea simbolurilor religioase în viaţa politică.

În calitatea sa de om politic, a încurajat şi încurajează Bisericile şi teologia ca ştiinţă în rolul lor de parteneri în dialogul social şi politic.

„Astfel, considerăm că acordarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu domnului Horst Seehofer este un gest care se impune cu evidenţa valorii şi onorează din plin comunitatea academică, înnobilând cultura şi sprirtualitatea sibiană”, arată conducerea ULBS.

Ceremonia de decernare a titlului va avea loc, joi, 27 mai 2010, ora 18:00, în aula Facultăţii de Teologie „Andrei Şaguna” din cadrul ULBS.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

z

Acum 12 ani

La cati impostori au primit titluri academice si doctorate de la fabrica de facut bani "Lucian Blaga", ce mai conteaza unul in plus sau in minus?
Raspunde

zzzz

Acum 12 ani

Bine bai , dar de unde stii ca primul ministru din Bayern este impostor ? Oare nu esti tu tembel ?
Raspunde

Corector

Acum 12 ani

Aceste titluri academice trebuie date savantilor, nu oamenilor politici, carora li se dau ca sa mai castige Oprean un sprijinitor in lupta lui pentru a se mentine la timona vaporului cu banii ULBS. Al doilea comentator este observatorul de serviciu al hotalailor.
Raspunde

Georg

Acum 12 ani

Premiul nu l-a cerut Horst Seehofer..ci i s-a oferit..Deci initiativa apartine ULBSibiu, recte Mitropolitului Streza...si i s-a oferit ptr. ca a sprijinit activ instalarea Mitropoliei Greco-Orientale Romane in Muenchen. Ca se poate lasa si cu oarece din partea Bavareza subventii de sprijin ale ULBSibiu cea saraca ...nu stiu... Dar NU INSULTATI OAMENII pe care NU-I CUNOASTETI... De fapt..s-ar putea sa aveti dreptate..partial o merita Horst Seehofer, care s-a bagat in aceasta relatie, daca tinem cont de zicatoarea: CINE SE BAGA-N TROACA IL MANCA PORCII... O DOVEDESC COMENTARIILE DE PANA AICI.. Nu-l cunosc, nu-l simpatizez special, dar este un om DINTR-O BUCATA..si-si tine cuvantul. Aveti asa ceva pe acolo? macar UNUL de SAMANTA si atunci faceti-i icoana in coltul camerei... Georg
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus