Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Cel mai plictisit director de institutie din Sibiu

A venit invitat la şedinţa obişnuită de Colegiu Prefectural cu vreo două minute întârziere. Nu s-a pus la masă alături de alţi directori, ci s-a aşezat într-un colţ, retras şi liniştit. Şi-a deschis cartea adusă de acasă şi a citit aproape toată şedinţa. 85 de pagini într-o oră şi jumătate. Apoi a plecat în treaba lui.

La şedinţele Colegiului Prefectural vion toţi directorii de instituţii publice deconcentrate, plătiţi din banii noştrii, pentru a discuta bunul mers al judeţului şi problemele apărute în ultima lună. Oameni care Constantin Gorun de la Inspectoratul Şcolar, Grigore Popescu de la Finanţe, Francisc Torok de la ITM sau Ioan Făgădar de la Poliţie ies tot timpul în faţă. De ei se leagă multe probleme în judeţul nostru. Oameni ca Gligor Ioan de la Direcţia de Sport, Ilie Troancă de la Direcţia Silvică sau Teodor Haţegan de la Apia se cam plictisesc. Niciunul însă nu a fost vreodată mai plictisit ca Remus Hasan, de la Unitatea Teritorială 345 din Sibiu, din cadrul Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

La cea mai recentă şedinţă a Colegiului Prefectural Sibiu domnul Hasan a venit cu câteva minute întâryiere. Nu a fost nicio problemă pentru şi prefectul Trihenea a întârziat vreo 15 minute prins cu organizarea vizitei prim-ministrului german la Sibiu. Cum spunea, Hasan a venit cu câteva minute mai târziu decât ora 10:00 şi nu s-a dus la masa directorilor, ci s-a aşeyat lângă presă, într-un colţ. Imediat a deschis o carte şi s-a pus pe citit. „Spionii ruşi. De la Salin la Putin”, best-seller internaţional. Cartea părea nou-nouţă. A aruncat o privire peste cuprins şi a luat-o de început. Între timp a sosit prefectul, s-a scuzat că a întârziat şi a început şedinţa. S-a discutat despre problema poluării apelor în judeţul Sibiu şi regiunea noastră din Transilvania. S-au iscat discuţii aprinse, s-au cerut lămuriri de la Ovidiu Spătari, directorul SC Hidroelectrica SA şi chiar s-a supus la vot proiectul de hotărâre privind programul de măsuri pentru reducerea volumului deşeurilor care se acumulează în lacurile de acumulare. Fără să ridice ochii din carte domnul Hasan a ridicat uşor mâna, în semn că aprobă şi el proiectul, apoi a dat pagina mai departe.

Ora 10:38. Apar primele semne de plictiseală după câteva zeci de pagini. Eroul nostru lasă cartea şi aruncă priviri plictisite prin sală. Nimeni nu-l bagă în seamă. Se discută despre pensii şi tichetele gratuite pentru pensionari. Ora 10:45. Plictisit peste măsură domnul Hasan se întoarce la spionii ruşi. Nici cartea parcă nu-l mai atrage, trece direct la paginile 128 – 136, le citeşte în diagonală, nu-l prea conving, se întoarce pe la paginile 85 – 86 unde rămăsese. Pun pariu că habar nu aveaţi că SUA furnizase armament URSS-ului în Al Doilea Război Mondial, aliatului transformat apoi în duşman în timpul Războiului Rece. Trece la pagina următoare. Se face 10:55 şi iar se plictiseşte de carte şi ia o pauză. Acum în capătul sălii Trihenea discuta cu Făgădar despre un proiect al poliţiei sibiene privind voluntarii şi o colaborare cu Poliţia Onadeză. Booooring...

„Cine a fost adevăratul asasin al lui Troţki? Cât de implicat a fost Elţîn în eliminarea lui Gorbaciov?”. Astea sunt probleme grave, aici sunt răspunsurile adevărate. Ce voluntari, ce pensionari, ce terenuri pe centură?! Ajunge la pagina 141, tot citind fugitiv. Iar lasă cartea, pune picior peste picior, priveşte prin sală, oftează, caută telefonul, vede cât e ceasul, bate din picior...

E deja trecut bine de ora 1:00. S-au epuizat subiectele pe ordinea de zi, s-a ajuns la „Diverse”, Grigore Popescu anunţă că există bani suficienţi pentru dascăli pentru lunile viitoare, prefectul cere ceva lămuriri de la Institutul pentru Situaţii de Urgenţă, Remus Hasan verifică din nou sumarul cărţii. „Vă mulţumesc pentru participare!” spune prefectul. Domnul Hasan se ridică, îşi ia cartea şi pleacă. A fost o şedinţă fructuoasă.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

7 comentarii

callas

Acum 12 ani

Germania nu are prim-ministru iar politia Onadeza....Putina atentie nu strica, chiar daca relatarea in sine e de folos.
Raspunde

geo

Acum 12 ani

e simpatic dl Hasan. bravo lui
Raspunde

???????????

Acum 12 ani

Vai de mine dar cine a scris articolul asta cred ca era intre 2 ”cafele imbunatatite” de a facuta atatea greseli, stirea in sine nu este rea dar : întâryiere, Onadeza, aşeyat, vion si altele ...
Raspunde

mircea

Acum 12 ani

si uite asa se transmite cetateanului informatia privind problematica dezbatuta la Colegiul Prefectural ..... in contextul unui pamflet .... halal presa. Cat despre greselile de ortografie, punctuatie, informatie etc. .... v-ati intarit semnatura de "pamflecar"
Raspunde

nelu punga

Acum 12 ani

d.le prefet, daca nu ai mina portocalie in pix elibereaza din functie pe cei 7 membrii ai CANCELARIEI PREFECTULUI si pe purtatorul de cuvant al prefecturi, domnul rom zero barat teodorescu - taietori de frunze la caini, platitori ai partidul tradarii nationale , care incaseaza lunar peste 21.ooo euro din care predau partidului13 ooo euro.
Raspunde

dina

Acum 11 ani

Important este sa nu fie plictisiti cand isi ridica salariile. In rest toate bune. Sa ne traiti competentilor !
Raspunde

coco

Acum 11 ani

Este genul care va rezista in activitate pana la 75 de ani. ( bucuria lui boc)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus