Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Zi de greva. Elevii medieseni au avut de suferit

Peste 100 de elevi de la Liceul Stephan Ludwing Roth din Mediaş au fost nevoiţi să susţină proba de bacalaureat de luni în Liceul Axente Sever, deoarece profesorii de la ”Roth” nu au fost de acord să renunţe grevă, a declarat şeful Inspectorului Şcolar Judeţean Sibiu, Constantin Gorun.
Proba s-a desfăşurat însă fără probleme, elevii fiind anunţaţi din timp că vor susţine proba în altă şcoală.
 „Nu există nicio problemă, Bacalaureatul se desfăşoară normal. După proba de azi (n.r.-luni), elevii de la Stefan Ludwing Roth vor reveni la liceul lor”, a declarat Constantin Gorun, citat de NewsIn.
Potrivit IŞJ Sibiu, în judeţ doar 27% din cadrele didactice au intrat în grevă.
 „La nivelul judeţului Sibiu sunt 18 unităţi şcolare aflate integral în grevă , 42 sunt doar parţial în grevă, iar în cele mai multe, 110 unităţi, activitatea s-a desfăşurat normal”, a adăugat Constantin Gorun.

Celelalte greve

În Sibiu, Primăria Sibiu nu a avut activitate cu publicul în intervalul 07.30-10.00, după care aceasta s-a desfăşurat normal. Primăria Mediaş, cel de-al doilea oraş ca mărime din judeţ, a funcţionat după program normal, întrucât nu s-au strâns destule semnături pentru grevă.
Consiliul Judeţean Sibiu, pe de altă parte, și-a întrerupt activitatea, în semn de solidaritate cu greva celor din învăţământ, între orele 12.00 şi 15.00.
De asemenea, în grevă au fost instituţii ale căror sindicate sunt afiliate la Federaţia Sed Lex: pe toată durata zilei au fost în grevă angajaţii de la Agenţia Judeţeană de Ocuparea Forţei de Muncă şi cei de la Direcţia Judeţeană de Statistică şi, timp de două ore, angajaţii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, Agenţia de Prestaţii Sociale şi cei de la Vama Sibiu.
La fel, în grevă au fost sindicaliştii din Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi cei de la Cadastru, afiliaţi la Cartel Alfa.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus