Duminică,
17.01.2021
Ninsori Usoare
Acum
-9°C

Semafoare inteligente la intersectia Tribunei cu Cetatii

Una dintre cele mai greoaie intersecții din Sibiu, cea dintre Farmacia 24, între străzile Cetății și Tribunei, va fi coordonată de trei semafoare. Primăria Sibiu a inițiat o procedură de achiziție publică a acestor sisteme, valoarea investiției înaintea licitației fiind aproximată la aproape 50.000 de lei.
Potrivit caietului de sarcini al licitației, firma contractată va trebui nu numai să livreze echipamentele necesare cu software-ul corespondent, dar să și întocmească proiectul de semaforizare a intersecției, în urma unor studii de trafic. ”Ofertanții vor prezenta previziunile asupra nivelului de trafic pe care le estimează pentru următorii trei ani”. Echipamentele automate vor avea o garanție de trei ani și trebuie să includă posibilitatea funcționării cu detectoare de autovehicule, dar și aceea de funcționare cu butoane acționate de pietoni. ”Programele de semaforizare vor asigura următoarele: selectarea programului adecvat, funcție de ora din zi și de ziua din săptămână sau în funcție de valorile de trafic”, se mai arată în caietul de sarcini.
Viceprimarul Virgil Popa spune că decizia finală asupra modului în care va fi implementat sistemul de semaforizare din zonă va fi luat după licitație. ”Vrem să vedem și care sunt propunerile făcute în cadrul licitației. Un semafor va fi amplasat pentru pietoni în dreptul Farmaciei 24 și unul la trecerea din capătul străzii Tribunei, pentru că acolo avem probleme de trafic”, spune Virgil Popa.
Deschiderea ofertelor în cadrul licitației primăriei este programată pentru 14 iunie 2010.

 

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

neo

Acum 10 ani

"Una dintre cele mai greoaie intersecții din Sibiu, cea dintre Farmacia 24, între străzile Cetății și Tribunei, va fi coordonată de trei semafoare." .. cum naiba sa pui o intersectie "intre" o cladire?.. sunteti geniali, la voi nu exista probleme spatio-temporale.. mintenas gasiti solutii.. .. nu e prima oara cand gasesc gafe asa de puerile pe la voi prin titluri, sau articole.. asa ca, ori va invatati sa scrieti corect, ori mergeti si vindeti castraveti in piata.. iar semaforul ala din articol, e lipsit de scop.. cei de pe str. Cetatii au STOP, pietonii au treceri.. aglomeratia se datoreaza afluentei mari de trafic pe o strada veche, ingusta si inhesuita de masini parcate - regulamentar sau nu - si faptului ca soferii ce vin de pe str. Cetatii nu respecta semnul intalnit.. .. semaforul nu va face decat sa accentueze problema.. autoritatile nu fac decat sa faca sa para ca isi dau interesul si ca au activitate.. solutia necesita mai multa munca si mai multa gandire - desi, de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere..
Raspunde

spike

Acum 10 ani

daca asta e una dintre cele mai greoaie intersectii din sibiu eu ma las de sofat
Raspunde

leo

Acum 10 ani

Haideti sa vedeti intersectia dintre Lunga si Gladiolelor ! Sau Calea Surii Mari cu Drumul Ocnei duminica ! Ah, am uitat, Gara Mica nu face parte din Capitala Culturala Sibiu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus