Marţi,
07.12.2021
Ceata
Acum
1°C

Ciorba de peste si tocanita de vitel in Dumbrava Sibiului

Sâmbătă, 12 iunie, vor avea loc, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, în cadrul Zilelor Antropologiei Româneşti, ateliere practice de preparare a hranei şi de restaurare a unor obiecte din instrumentarul specific preparării şi servirii hranei. Atelierele vor fi deschise publicului şi vor începe la orele 16,00 (la orele 15,00, pentru cei care doresc să urmărească toate fazele de pregătire a felurilor propuse). Atelierul de preparare a hranei se va desfăşura în zonă Cârciumii din Bătrâni, iar cel de restaurare la Pavilionul de la intrarea principală. 

“Dacă  vrei să afli gustul produselor tradiţionale, Muzeul ASTRA te invită sâmbătă şi duminică 12 – 13 iunie 2010 să te întâlneşti cu prietenii la o ciorbă de peşte sau la o tocăniţă de viţel. Sâmbătă  după amiază, pe la orele 15.00, aveţi ocazia, unică, să  gustaţi o ciorbă sau o saramură pescărească, gătite, ca la „mama acasă” în Delta Dunării, de către reprezentanţii Uniunii Ucrainienilor din România. Duminică  dimineaţa, pe la 10.00 domnul Dorin Beu, preşedintele ANTREC Sibiu vă va învălui cu aromele unei tocăniţe de viţel sau ale slăninei fripte. De veţi dori reţetele vă aşteptăm să îi priviţi, să  intraţi cu ei în vorbe şi poveşti, să le furaţi secretele...”, arată Mirela Creţu, director de specialitate în cadrul CNM Astra.

Atelierul culinar de sâmbătă va fi oferit de Uniunea Ucrainienilor din România, reprezentanţii acesteia pregătind ciorbă de peste şi saramură de peste. Un al doilea atelier de preparare a hranei va fi organizat duminică, începând cu orele 10,00 şi va fi realizat de ANTREC, reprezentanţii Asociaţiei pregătind tocăniţă de viţel şi slănină friptă.

Comentarii

1 comentarii

florinel

Acum 11 ani

am fost si am mancat de m-am rupt. din pacate nu mai am bani sa merg si maine sa manc si tocana de vita.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus