Joi,
22.04.2021
Partial Noros
Acum
9°C

Din cauza reducerii salariilor, sase asistenti maternali renunta la meserie

Şase asistenţi maternali profesionişti din judeţul Sibiu au făcut cereri să renunţe la această meserie, anunţă Mediafax.

Mai multe direcţii generale de asistenţă socială şi protecţia copilului din ţară au primit în total 143 de cereri de la asistenţi maternali profesionişti care doresc să renunţe la această meserie, iar în Bacău şi Mehedinţi au existat doar intenţii declarate, nu şi cereri scrise, potrivit ANPFDC.

Datele centralizate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Familiei şi a Drepturilor Copilului (ANPFDC) arată că, în total 14 direcţii de asistenţă socială şi protecţia copilului din ţară au primit astfel de cereri de la asistenţi sociali.

Cele mai multe solicitări de renunţare la profesia de asistent maternal profesionist au fost înregistrate în judeţele Vrancea (26), Vaslui (23), Teleorman (15), Buzău (13) şi Mureş (12).

Alţi zece asistenţi maternali, care doresc să renunţe la copiii pe care îi aveau în plasament, au făcut cereri la DGASPS Constanţa, nouă în Călăraşi, opt în Galaţi, câte şase în Covasna şi Sibiu, cinci în Sălaj, câte patru în Maramureş şi DGASPC Sectorul 2 şi doi la DGASPC Sector 4 Bucureşti.

De asemenea, reprezentanţii DGASPC-urilor au atras atenţia că o parte dintre asistenţii maternali, care au făcut cereri de renunţare, au precizat că au ales această opţiune pentru că doresc să se pensioneze anticipat.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus