Joi,
28.09.2023
Cer Senin
Acum
10°C

Muzeul Brukenthal premiat la Istanbul de Uniunea Europeana

Muzeul Brukenthal din Sibiu este singura instituţie din România premiată de Uniunea Europeană cu premiul „Europa Nostra” anul acesta.

Aproape 30 de proiecte remarcabile din domeniul patrimoniului cultural au fost fi premiate joi seara în cadrul ceremoniei „Premiul Uniunii Europene pentru patrimoniul cultural /Premiile Europa Nostra”, desfăşurate la Aya Irini, palatul Topkapi, în Istanbul.  Printre laureaţi s-a numărat şi proiectul „Discovering the Museum - Youth Educational Project, Sibiu/ România”, al MN Brukenthal.

Proiectul aminitit mai sus se referă la copii şi elevi şi are ca scop atragerea tinerilor în muzeu prin programe destinate special lor.

Premiile au fost decernate de Androulla Vassiliou şi Denis de Kergolay, preşedintele reţelei Europa Nostra, destinată protejării patrimoniului cultural şi peisajelor Europei.

Sabin Luca, directorul MB Brukenthal a anunţat că astăzi că va prezenta premiul primit şi că va explica importanţa acestuia în cadrul unei conferinţe de presă organizate mâine dimineaţă la sediul muzeului.

Premiul Uniunii Europene pentru patrimoniul cultural / Premiile Europa Nostra sunt finanţate prin programul UE "Cultura", care vizează încurajarea circulaţiei transnaţionale a lucrărilor culturale şi artistice, mobilitatea transfrontalieră a lucrătorilor din domeniu şi dialogul intercultural. Programul "Cultura", care are un buget total de 400 de milioane de euro în perioada 2007-2013 sprijină, de asemenea, schimbul de cele mai bune practici în domeniul conservării şi protecţiei patrimoniului.

Europa Nostra reprezintă 400 de organizaţii neguvernamentale şi asociate, cu 1 500 de membri individuali în peste 50 de ţări. 

Anul acesta Muzeul Brukenthal s-a numărat şi printre laureaţii European Heritage Awards 2010, un alt premiu de mare valoare în Europa.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

liu

Acum 13 ani

desi nu ii simpatizez pe toti angajatii de la muzeu, merita FELICITARI . e bine ca cineva le mai da peste bot miticilor
Raspunde

uliu

Acum 13 ani

daca miticii au bot, liu-leanu-mitifagu ce are rat, rit sau numai gura bogata?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus