Miercuri,
30.11.2022
Ceata
Acum
-2°C

Dupa Johannis, Trihenea se ia si de Bottesch

Prefectul Constantin Trihenea a trimis în contencios administrativ, la Tribunalul Sibiu, Dispoziţia preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu, dl Martin Bottesch, privind finanţarea de la bugetul judeţean a planului de perfecţionare profesională a funcţionarilor publici din aparatul de specialitate al CJ.

Conform cererii de chemare în judecată a prefecturii, "Dispoziţia 149/2010, emisă de preşedintele CJS încalcă prevederile art. 52 din Legea 188/1999, privind Statutul funcţionarilor publici, republicată cu modificările şi completările ulterioare", potrivit cărora "nu constituie forme de perfecţionare profesională şi nu pot fi finanţate de la bugetul de stat sau de la bugetele locale studiile universitare sau studiile de doctorat".

Dispoziţia preşedintelui Bottesch, suspendată de cererea de chemare în judecată a prefectului, prevede că un număr de cinci funcţionari publici din aparatul de specialitate al CJS vor participa la "Programe de perfecţionare tip master şi cursuri postuniversitare". Or, potrivit legislaţiei în vigoare, aceste studii intră în categoria celor universitare, ce se organizează în trei cicluri, respectiv de licenţă, masterat şi doctorat.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

abc

Acum 12 ani

Mai, mai, sa tot fi functionar public si statul sa-ti finanteze doctoratul !
Raspunde

def

Acum 12 ani

Il rog pe dl Dan Onescu sa nu se rezume doar la textul pe care l-am citit de ieri pe site-ul Institutiei Prefectului si redactat de purtatorul de cuvant al institutiei pe care nici nu s-a "obosit" sa il citeze. Mergi mai departe si afla cine sunt cei 5 functionari publici, ce vechime au in CJ, si la ce sume s-ar fi ridicat finantarea perfectionarii lor. In plus, fiind date publice, intrucat e vorba de bani publici, mai afla dl. Onescu cati functionari din CJ si-au facut masterul in ultimii ani finantati din bugetul judetean.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus