Vineri,
27.01.2023
Ceata
Acum
0°C

Conferinta internationala pe probleme de educatie incepe maine la Sibiu

Cea de-a 9 ediţie a conferinţei internaţionale a Reţelei Educaţionale din România – RoEduNet are loc la Sibiu în perioada 24-26 iunie 2010.

Conferinţa s-a desfăşurat de-a lungul timpului în multe oraşe din România, fiind cea de-a doua data când se desfăşoară la Sibiu.  Prima ediţia sibiană a avut loc în 2006.

În timp, Conferinţa RoEduNet a crescut în aploare şi importanţă, având un rol major în cercetarea, implementarea noilor tehnologii, şi apariţia unor noi paradigme pentru educaţia prin intermediul reţelelor de calculatoare.

Calitatea lucrărilor trimise pentru conferinţă confirm nivelul nivelul ridicat al acesteia. Selecţia a fost una extreme de riguroasă, din 137 de lucrări din peste 10 ţări , supuse analizei comisiei de evaluare, aceasta a fost obligată să selecteze doar 53% dintre acestea spre a fi prezentate în cadrul sesiunilor, datorită numărului limitat de locuri disponibile.

Scopul acestei conferinţe este acela de a reuni profesori şi cercetători din întreaga lume, care activează în dinamicul domeniu al reţelelor de calculatoare. Aceştia vor pune în discutie reţelele de calculatoare atât în aspectele lor tehnice cât şi în cele sociale sau strategice, concentrându-şi atenţia asupra direcţiilor şi aplicaţiilor practice în domeniul educaţional şi de cercetare.

Conferinţa este organizată de Agenţia RoEduNet şi Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu şi susţinută tehnic de Filiala din România a Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE).

Lucrările conferinţei se vor desfăşura pe mai multe sesiuni: Network Security and Privacy (NS), Computer Vision and Signal Processing (CVSP), Web Engineering and Web Applications (WEA), Data Mining and Semantic Web (DMSW), Distributed Applications (DA), Network Management (NM), Network Architecture and Protocols (NAP), Emerging Network Technologies (ENT), Wireless, Mobile, Ad-Hoc and Sensor Networks (WMSN). Acestora li se adaugă workshop-urileŞ Cisco HPC/GRID, Microsoft HPC, "Do we teach professionals or criminals ?" şi o sesiune de lucrări pentru studenţi. Toate discuţiile şi prezentările vor fi sustinute în limba engleză.

Pe lângă sesiunile de conferinţe, o serie de experţi internaţionali printre care Bernd Wolfinger, Wolfgang Hommel şi Hai Jin vor susţine prezentări în plen. Alături de acestea se vor mai desfăşura 4 workshop-uri pe teme de high  performance computing şi un concurs de lucrări pentru studenţi.

Lucrările participante la conferinţă vor fi publicate într-un numar special din revista “Journal of Computer Networks & Communications”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus