Joi,
01.12.2022
Partial Noros
Acum
4°C

Sibiul apare rar in licitatiile de executare ale bancilor

Băncile au intensificat executările silite, însă judeţul Sibiu apare rar pe listele licitaţiilor active, în comparaţie cu alte judeţe. Doar trei bănci importante, BRD, Banca Românească şi Banca Comercială Română, au anunţat licitaţii de executare silită cu proprietăţi din judeţul Sibiu. Licitaţiile au ca obiect de vânzare cu precădere terenuri, locuinţe sau spaţii comerciale şi au valori de pornire care trec, în anumite cazuri, de 2,7 milioane lei.

Cele mai multe licitaţii de executare silită cu proprietăţi din Sibiu programate în perioada imediat următoare se întâlnesc la BRD. Spre exemplu, în 30 iunie sunt programate licitaţii pentru vânzarea a două terenuri din Cisnădioare şi Cisnădie. Proprietăţile, un teren-livadă de 1.500 metri pătraţi în Cisnădioare şi un loc de casă de 470 metri pătraţi din Cisnădie, sunt evaluate la 20.250 euro şi, respectiv, 15.863 euro. Tot în 30 iunie, BRD mai anunţă o licitaţie pentru vânzarea unui apartament de două camere, spaţiu comercial, situat pe strada Oţelarilor, din oraşul Sibiu. Preţul pentru locuinţă, pentru terenul aferent şi pentru un depozit este de  circa 200.000 de lei (46.000 euro).

Tot BRD încearcă să recupereze un credit acordat unei societăţi comerciale încercând să vândă un teren intravilan, cu construcţii, în suprafaţă de circa 10.400 metri pătraţi, situat în Cisnădie, pe strada Transilvaniei. Banca nu a fixat un preţ pentru proprietate şi este dispusă să o cedeze celui care vine cu oferta cea mai mare, până în 30 iunie.

Licitaţii cu un preţ important de pornire şi având ca obiect de vânzare proprietăţi din Sibiu  sunt organizate de Banca Românească. Spre exemplu, în 9 iulie, este programată o licitaţie publică pentru vânzarea unui imobil de pe strada Câmpului, din Sibiu, evaluat la circa 2,7 milioane lei. Clădirea, cu etaj şi mansardă, figurează în cartea funciară cu mai multe somaţii de plată, printre care şi o somaţie a Băncii Româneşti, dar şi un drept de ipotecă în sumă de 605.400 euro către Raiffeisen Bank. Clădirea este scoasă la vânzare pentru o datorie de circa 100.000 lei către Banca Românească, datorie care nu a fost plătită în termenul de 15 zile de la primirea somaţiei, drept pentru care a fost programată licitaţia de vânzare a imobilului, licitaţie care va avea loc la sediul din Deva al Băncii Româneşti.

În afara acestei licitaţii, Banca Românească mai programează alte trei licitaţii în luna iulie, ale căror obiecte de vânzare sunt proprietăţi din judeţul Sibiu. Este vorba de o casă de vacanţă plus terenuri din Cârţişoara, evaluate la circa 400.000 lei, de o casă din Mediaş, evaluată la 311.000 lei, dar scoasă la vânzare cu 233.000 lei şi de o altă casă, cu teren, de pe strada Amnaş din oraşul Sibiu, scoasă la vânzare cu 421.000 lei, inclusiv TVA.

Banca Românească a mai avut o licitaţie de executare silită în luna iunie, cu o proprietate din judeţul Sibiu, o casă evaluată la 31.000 euro, din Poiana Sibiului.

În fine, o a treia bancă activă pe "domeniul" licitaţiilor de executare silită cu proprietăţi din Sibiu, BCR, a avut programate astfel de licitaţii în lunile mai şi iunie.

Celelalte bănci importante, care au acordate credite ipotecare importante anii trecuţi, au îngroşat listele de licitaţii de executare silită afişate pe site-urile proprii, însă fără a aminti de proprietăţi din Sibiu. OTP Bank, spre exemplu, are mari probleme în recuperarea datoriilor în judeţele Harghita şi Covasna, unde sunt organizate cele mai multe din licitaţiile de executare silită. De asemenea, Cec Bank anunţă foarte multe licitaţii de executare silită cu proprietăţi din judeţul Bistriţa Năsăud, iar Volksbank afişează mai multe anunţuri de licitaţie publică din Bucureşti, Cluj şi Piatra Neamţ.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus