Duminică,
17.10.2021
Ceata
Acum
8°C

Incepe Campionatul European de aeromodelism- elicoptere radiocomandate clasa F3C 2010

55 de participanți din Elveția, Austria, Finlanda, Franța, Germania,Marea Britanie, Grecia, Israel, Italia și Ucraina participă anul acesta la Campionatul European de aeromodelism- elicoptere radiocomandate, competitie din calendarul Federatiei Aeronautice Internationale, ce se desfășoară pe Aerodromul Măgura din Cisnădie între 17 și 24 iulie 2010.

Elicopterele radiocomandate din clasa F3C zboară cu motoare cu ardere internă de până la 15 cmc în 2 timpi și până la 20 cmc în 4 timpi sau 25 de cmc pe benzină; de asemenea, ele pot avea motoare electrice cu acumulatori al carui votaj să nu depășească 51 de volți. Masa maximă a unui astfel de elicopter complet echipat este de 6.5 kg, iar dimensiunile aparatelor sunt de 1.5-1.8 m. Competiția se anunță una spectaculoasă, cu probe de acrobație și aterizare la punct fix. Vor fi 4 runde de zbor preliminare, în urma cărora primii 15 vor zbura 3 runde finale, anunță organizatorii.

Programul Campionatului European:

Vineri 16 iulie: verificări tehnice, festivitatea de deschidere

Sâmbătă 17 iulie: Antrenamentul Oficial

Duminică 18 iulie: Prima rundă preliminară

Luni 19 iulie: Al doilea tur preliminar

Marți 20 iulie: Al treilea tur preliminar

Miercuri 21 iulie: Al patrulea tur preliminar

Joi 22 iulie: zi de rezervă în funcție de condițiile meteo

Vineri 23 iulie: runda 1 și runda 2 finală

Sambată 24 iulie: runda 3 finală, festivitatea de închidere, festivitatea de acordare a premiilor.

Festivitatea de deschidere va avea loc în fața Primăriei din Cisnădie în data de 16 iulie, ora 18.30. Această competiție este realizată cu sprijinul Primăriei Cisnădie, SC Panalim SRL, Aerodromul Măgura, Palatul Copiilor Sibiu. Sponsorii oficiali ai Federatiei și ai Campionatului sunt ROMATSA, Aeroportul Henry Coanda Bucuresti si cert SIGN.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus