Joi,
25.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Firmele germane din Sibiu nu prea resimt regresul economic

Consulul general al Germaniei la Sibiu, Excelența Sa Thomas Gerlach, a fost gazda a peste 200 de sibieni, cetățeni germani sau reprezentanți ai etniei germane din România, în cadrul Sărbătorii Verii.
În fața a aproximativ 200 de invitați, Thomas Gerlach (foto mijloc) și-a prezentat noua echipă în cadrul evenimentului organizat de Consulat. ”În fiecare an vrem să reunim partenerii și prietenii noștri, într-un cadru mult mai lejer. Noi avem sărbătoarea noastră, pe 3 octombrie, dar atunci este mai rigid, cu cravată și sacou. Aici este alt cadru, se discută alte chestiuni. Mulți invitați aparțin minorității germane din România, sunt clienți și parteneri tradiționali ai consulatului. Dintre musafiri și invitați pot să spun că jumătate sunt români sadea. Este foarte important că nu este o sărbătoare pentru un cerc închis. Cu cât mai mulți copii cu atât mai bine”, a declarat pentru Turnul Sfatului, consulul general al Germaniei.
Organizată în generoasa curte a clădirii Consulatului, la sărbătoare au participat de la primarul Klaus Johannis, la prefectul Constantin Trihenea, președintele CJ, Martin Bottesch, primarii din Cisnădie și Avrig, proprietarul Polisano, Ilie Vonica (totodată proprietar al clădirii în care funcționează Consulatul), Klaus Reisenauer, proprietar al Oasis Consulting, mare parte din consilierii FDGR, și mulți reprezentanți ai investitorilor germani din Zona Industrială Vest a Sibiului.

Continental mărește capacitatea de producție cu o treime

Potrivit lui Thomas Gerlach, Sibiul este relevant pentru Germania, atât orașul, cât și județul. ” Sibiul este punctul principal al sașilor transilvăneni, sașii sunt precursorii minorității germane din România. Minoritatea germană este foarte importantă pentru relațiile dintre România și Germania și putem spune cu conștiința împăcată că ceea ce se întâmplă aici, precum și buna imagine și faptul că primarul sas este atât de iubit are importanță deosebită pentru Germania.
În afară, Sibiul, orașul și județul, ca loc pentru investiții și investitori, există câțiva, pe moment există o acalmie, dar s-ar putea să mai vină și noi sperăm acest lucru”.
Consulul a anunțat că investițiile germane la Sibiu nu resimt criza atât de profund și a dat exemplul celor de la Continental care se pregătesc să angajeze alte câteva sute de oameni.
”Cel mai mare investitor din Germania, Continental, mărește capacitățile de producție, cu o treime față de cât este acum, cred. Practic umplu cu mașini o hală deja construită. Încep producția și au nevoie de mai multe sute de angajați. Tocmai acum, în perioada crizei, firmele germane de aici, din domeniul producătorilor de subansamble din industria auto nu prea simt acest regres”, a declarat Gerlach.
El consideră că de mersul bun al economiei germane poate profita și Sibiul. ”Este o mișcare anticiclică, criza este aici, tocmai în România se poate simți puernic, vânzările de automobile au scăzut drastic, dar mașinile germane, cele scumpe pentru care firmele germane de aici produc, se vând bine. Și de acest lucru profită ambele părți. Toată România este importantă pentru industria germană, într-un anumit domeniu, dar în România în special Sibiul, dar și Timișoara, Bistrița”.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

sas

Acum 13 ani

..."faptul că primarul sas este atât de iubit are importanță deosebită pentru Germania."... Pai, daca este atat de iubit, de ce sau de cine se teme Johannis de a pus politistii comunitari sa-i pazeasca vila de pe str. Balea?
Raspunde

Sami

Acum 13 ani

De niste nebuini care i-au atacat casa de pe str. Balea.
Raspunde

Eu

Acum 13 ani

Sa-l apere de "Sami teroristu' ".....................
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus