Joi,
25.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Sa reducem, dara, numarul de angajati: Cultura si sportul, reduse la jumatate

473 de oameni lucrează, acum, în instituțiile de cultură din subordinea județului – Muzeul Astra, Filarmonică, Biblioteca Astra, Cindrelul Junii (foto), Teatrul Gong. 146 dintre aceștia vor rămâne fără serviciu în termen de zece zile. Față de organigrama prevăzută până la 30 iunie, numărul de posturi va fi redus la aproape jumătate. Având în vedere că nu toate posturile din organigramă sunt ocupate, în șomaj vor fi trimiși ”doar” o treime din angajați.

Potrivit unui proiect de hotărâre al Consiliului Județean pentru respectarea ordonanței de urgență a Guvernului Boc referitor la limitarea cheltuielilor publice, din aparatul de specialitate al Consiliului Județean va fi dată afară o singură persoană. În prezent, chiar dacă organigrama prevede 145 de posturi, doar 107 sunt ocupate, din care 106 vor rămâne în schema de personal după aplicarea reducerilor.

Cea mai gravă situație este în domeniul culturii județene. Norma de posturi create aici este de 552,5, iar după aplicarea reducerilor vor mai rămâne 327. Din cele 525,5 posturi ocupate sunt în prezent 473,5, de unde rezultă numărul de 146,5 posturi care trebuie reduse.

Cei mai mulți angajați vor pleca din cadrul Complexului Național Astra, instituție care are în prezent 182 de angați. Din aceștia, 55 vor rămâne fără un loc de muncă în următoarele zece zile.
O importantă reducere de personal va fi operată și în cadrul Filarmonicii și Teatrului Gong, instituții care sunt propuse spre comasare: 43,5 posturi ocupate vor fi reduse, din cele 139,5 ocupate în prezent.
Trist este ceea ce se va întâmpla și la Cindrelul – Junii, centru cultural care va fuziona cu Școala populară de arte și meserii. Din cei 85 de oameni care poartă aici cultura tradițională, vor mai rămâne pe funcții doar 58 – 27 vor trebui să își caute un loc de muncă. În fine, de la Biblioteca Astra vor fi disponibilizate alte 21 de persoane din cele 67 câte lucrează în prezent.
În ceea ce privește serviciile publice din subordinea Consiliului Județean, Sala Transilvania și Salvamontul, instituții ce vor fi comasate, au în prezent 30 de angajați. Vor mai rămâne 20. Recent înființata Cameră Agricolă are 18 angajați. Rămân 12. În fine, de la Direcția Județeană de Evidență a Populației vor pleca două persoane din totalul de 30 angajate acum.

În total, din cadrul și din subordinea CJ Sibiu vor fi tăiate 162,5 posturi, adică 31,1 din numărul total de angajați ai instituțiilor amintite. Reducerile de personal vor fi aplicate în termen de zece zile de la aprobarea acestor tăieri de posturi, supusă votului consilierilor județeni mâine, 21 iulie. ”În termen de zece zile, managerul va prezenta spre aprobare Consiliului Județean Sibiu organigrama, statul de funcții, regulamentul de organizare și funcționare și bugetul de venituri și cheltuieli ale instituției”, se arată în proiectul de hotărâre ce va fi supus votului în ședința de mâine.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Georg

Acum 13 ani

CALCUL SCIENCE-FICTION. Imi place fraza aceasta..(vorba lui nea'Iancu de la Gambrinus, referitoare la PAC... LA RAZBOIUL[gazeta!): Combate adanc...Combate bine.... Deci cititi mai sus Fraza care COMBATE ADANC: Recent infiintata Camera agricola are 18 angajati. Raman 23. Deci pentru cei ce nu pricep matematica asta adanca. Plecare=dare afara=- (minus) x= numar necunoscut de dati afara. Ecuatia prezentata de articol: 18-x=23 Combate adanc... Combate bine... Si..pac..la razboiul... Georg
Raspunde

andre

Acum 13 ani

esti praf traiane!!! de unde scoti frate atatea stupizenii?
Raspunde

Traian Deleanu

Acum 13 ani

Am corectat, nu ”raman 23”, ci raman 12.
Raspunde

alternative

Acum 13 ani

cel putin in sport e de asteptat aportul privat, dar numai DIRECT!!! Pt ca orice intermediere a unei institutii de stat inseamna spaga, furt si bataie de joc!
Raspunde

pescar georgica

Acum 13 ani

cum de unde le scoate? de sub coama calului...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus