Luni,
30.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-3°C

Simbolic, judetul intra cu 1% in pietele sibiene

Consiliul Județean Sibiu a fost invitat de municipalitatea locală să ia parte la constituirea societății comerciale Piețe Sibiu SA, societate înființată pe baza actualului Serviciu de administrare a piețelor din subordinea Primăriei Sibiu.
La crearea acestei societăți, CJ Sibiu va participa simbolic preluând nouă acțiuni, adică unu la sută din viitoarea firmă - restul de 99% din acțiuni vor aparține Consiliului Local Sibiu. Acest procent nu îi va conferi decât statutul de membru al adunării generale a acționarilor, din moment ce deciziile AGA vor fi luate cu votul majorității celor prezenți, iar ședințele vor fi declarate legal constituite dacă participă mai mult de 50% din acționarii viitoarei SC Piețe Sibiu SA.
Din partea CJ Sibiu, în AGA societății amintite va fi desemnat actualul administrator al județului, Iosif Moldovan. Persoana desemnată să se ocupe de semnarea actelor necesare înființării efective a societății este Alexandru Hlenschi Stroie – consilier juridic în cadrul Serviciului public administrația piețelor.
SC Piețe Sibiu SA va fi înființată pentru a ocoli disponibilizarea a 90 de persoane din cadrul Primăriei Sibiu, în urma ordonanței de urgență emisă de Guvernul Boc pentru reducerea cheltuielilor bugetare, inclusiv a numărului de funcționari. Prin transformarea acestui serviciu în societate comercială, 90 de funcționari din cadrul Primăriei vor fi disponibilizați, după care reangajați în cadrul SC Piețe Sibiu SA.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus