Vineri,
23.04.2021
Parțial Noros
Acum
9°C

Johannis crede ca Directia pentru Cultura saboteaza dosarul Sibiului la UNESCO

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis a criticat dur joi absenţa reprezentanţilor Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional de la dezbaterea publică de la Sibiu, unde specialişti au analizat cea mai bună modalitate ca oraşul să candideze din nou pentru lista UNESCO.

"Recunosc că am fost neplăcut surprins de absenţa Ministerului Culturii din discuţie. Putea domnul ministru să trimită un consilier sau pe cineva din institutul de specialitate. Noi nu am avut pretenţia să vină ministrul cu tot stafful lui, ci să vină cineva care să preia discuţia. Este o lipsă totală de interes din partea ministerului", a declarat joi, primarul Klaus Iohannis.

Acesta acuză şi Direcţia pentru Cultură Sibiu de "sabotaj".

De partea cealaltă, şeful Direcţiei pentru Cultură, Mircea Şteţiu, a spus că "nu este vorba de nici un sabotaj". El a precizat că Direcţia pentru Cultură susţine candidatura Sibiului la UNESCO alături de Sighişoara şi nu este de acord cu PUG-ul propus de primărie în forma actuală, "din motive întemeiate", prezentate de specialiştii Direcţiei.

Şi specialiştii prezenţi joi la dezbatere, printre care şi fostul comisar al programului Sibiu- Capitală Culturală Europeană, Sergiu Nistor, au susţinut candidatura Sibiului la UNESCO, însă nu s-a decis exact cum va fi realizat acest lucru.

Deocamdată, Sibiul are o documentaţie întocmită doar pentru centrul istoric, pentru care Ministerul Culturii nu a alocat bani, ci Consiliul Local, conform primarului Iohannis. Pentru a candida alături de situl deja existent, Sighişoara, care se află însă în monitorizare UNESCO, Sibiul ar trebui să îşi modifice puţin dosarul. Sergiu Nistor a avertizat joi că o candidatură cu Sighişoara ar putea să fie sortită eşecului, pentru că Sighişoara şi Deva sunt monitorizate de UNESCO, ceea ce, în opinia sa, nu este deloc bine.

Comentarii

1 comentarii

Corina

Acum 10 ani

Hallo, domnule primar, sunteti la fel de inconsecvent cu vopseaua de par pe care o folositi ca si in politica. Ba sunteti blond, ba saten, ba roscat. Rosul acesta mossad este de cand cu medalia pe care v-au dat-o evreii?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus