Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
2°C

Incep lucrarile de reabilitare si extindere a retelelor de apa si apa uzata in Agnita si Dumbraveni

Operatorul „Apa Târnavei Mari” S A a început lucrările în vederea reabilitării şi extinderii reţelelor de apă şi apă uzată din oraşele Agnita şi Dumbrăveni în cadrul proiectului „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată în regiunile Mediaş, Agnita, Dumbrăveni, judeţul Sibiu”.

Acest Proiect, aprobat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu (axa prioritară 1 – Extinderea şi modernizarea sistemelor de apă şi apă uzată), are o valoare de 307.837.654 lei, fiind cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene cu suma de 261.662.005 lei.

În cadrul acestui Proiect, a fost semnat în data de 03.06.2010 contractul de lucrări „Reabilitarea şi extinderea reţelelor de distribuţie a apei şi de canalizare menajeră în oraşele Agnita şi Dumbrăveni”, contract în valoare de 22.070.897 lei, din care 17.826.664  lei reprezintă contribuţia Uniunii Europene prin Fondul de Coeziune.

În vederea implementării acestui contract, au fost planificate, începând cu data de 27 iulie 2010, lucrări de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare menajeră în oraşele Agnita şi Dumbrăveni, conform graficului de lucrări aprobat de autorităţi care este disponibil la casieriile operatorului, la Centrele de Informare a Cetăţenilor din primăriile oraşelor Agnita şi Dumbrăveni şi pe site-ul operatorului, www.apatarnavei.ro.

Avantajele implementării acestui contract constau în asigurarea distribuţiei de apă potabilă la standardele Uniunii Europene pentru locuitorii din Agnita şi Dumbrăveni şi creşterea ratei de acoperire cu servicii de apă şi apă uzată.

Contractul a fost atribuit prin licitaţie publică deschisă, consultantul de supervizare al lucrărilor fiind C. & S. Giuseppe Ingegneri Associati S.R.L. din Palombaro, Italia, iar constructorul care va executa lucrările este S.C. Hidroconstrucţia S.A., lider al Asocierii Hidroconstrucţia-Dafora-Flowtex Technology.

Ordinul de începere al contractului a fost emis în 1 iulie 2010. Durata contractului este de 36 de luni, termenul de derulare al lucrărilor este de 24 de luni, cu o perioadă de notificare a defectelor de 12 luni.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus