Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

CosyMo's Solar Cinema ajunge la Sibiu

Joi, 5 august, începând cu ora 22.00, parcul Subarini din Sibiu va fi gazda singurului cinematograf care nu prejudiciază în nici un fel mediul înconjurător şi va încanta ochii iubitorilor de film şi nu în orice mod, ci într-unul ecologic, se arată într-un comunicat de presă. Proiecţia de la Sibiu va dura aproximativ 70 de minute şi include filme de scurt metraj din colecţia internaţională Go Greener Shorts. Filmele proiectate au tematica schimbărilor climatice şi energiei durabile. Accesul la proiecţii se face gratuit, iar vizionarea filmelor se va face în aer liber. 

CosyMo's Solar Cinema Europe Tour începe în data de 5 iulie, la Basel în Elveţia, îşi continuă proiecţiile în Italia, Slovenia, Croaţia, urmând ca în data de 3 august să ajungă pentru prima dată în acest circuit european în Romania, la Arad. Următoarele puncte pe harta de proiecţie în România sunt Orăştie (4 august) , în 5 august Sibiu, Făgăraş (6 august), urmând ca apoi să plece spre Bulgaria, iar apoi să se reîntoarcă în România pentru perioada 13-21 august. Între 28 si 30 august, CosyMo's Solar Cinema Europe Tour se ancorează la Festivalul de Film de la Veneţia, urmând ca turneul să se finalizeze în 9 septembrie la Chateauroux în Franţa. Scopul turneul este de a face o conexiune între filmul european şi energia regenerabilă.

CosyMo's Solar Cinema Europe Tour este primul festival „călător” de film din Europa, care se realizează în totalitate prin intermediul energiei solare. Turul promovează diversitatea culturală prin intermediul filmului şi încurajează practic folosirea energiei regenerabile. CosyMo's Solar Cinema doreşte să incite forţele creatoare ale tinerilor, pentru că prin film putem promova metode de conservare a energiei într-un mod diferit si innovator. Evenimentul este realizat cu sprijinul Adrianei Horstman, Artboutique, OmBun, Spixii.ro, DonCiuchete, Sibiu Travelers Hostel, Printcenter.ro şi Primăria Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Grija turnule!

Acum 13 ani

Făgăraş nu se scrie Făgăraşi!!!!!
Raspunde

Sibian

Acum 13 ani

Cinematograful nu prejudiciază mediul înconjurător, să sperăm că nici spectatorii nu vor face asta prin binecunoscutele lor obiceiuri: mucuri de ţigară, coji de semninţe, doze de bere sau peturi de suc..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus