Joi,
09.02.2023
Ceata
Acum
-17°C

Teama de a fi considerat pedofil: 1 din 2 barbati nu ar sari sa ajute un copil!

Aproape 50% dintre bărbaţi s-ar teme să sară în ajutorul unui copil care are probleme ca să nu fie consideraţi pedofili, arată un studiu preluat de Daily Mail. 44% ar ezita să intervină pentru a-i ajuta pe copiii din vecini, ca nu cumva să fie suspectaţi că vor să-i răpească, scrie evenimentul.ro.
Asemenea temeri se asociază cu o slăbire a simţului comunitar. Copiii sunt lăsaţi tot mai puţin afară şi îşi petrec cea mai mare parte a timpului în casă, potrivit cercetării. Asociaţia Play England, care a comandat studiul, avertizează că adolescenţii şi copiii au tot mai puţin ocazia să se joace afară.
Copiii au în general 6 prieteni în zona în care locuiesc - în timp ce, acum o generaţie, aveau 14 -, mai constată studiul, desfăşurat pe 2.000 adulţi şi copii. Pentru că au puţini prieteni în vecinătate, aproape o jumătate dintre copii au voie să se joace afară doar supravegheaţi de un adult. În timp ce 90% dintre cei care sunt astăzi adulţi se jucau pe stradă în copilărie, în prezent, 30% dintre copiii între 7 şi 14 ani n-au avut niciodată această şansă.
Asociaţia Play England arată că cei mici cresc mai fericiţi şi mai sănătoşi dacă se pot juca în siguranţă afară.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 236

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus