Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
14°C

Premiera: asfalt pe centura de ocolire a Mediasului

Municipalitatea medieşeană a hotărât să execute o serie de lucrări de întreţinere pe varianta ocolitoare. Astfel peste structura de beton existentă care era denivelată şi cu fisuri se toarnă covor asfaltic.

 Materialul care s-a utilizat de către administratorul drumului din municipiul Mediaş  pentru asfaltarea acestei străzi este un geocompozit de mare rezistenţă alcătuit din filamente continue de polipropilenă 100% netesute, legate mecanic, armat cu fibră de sticlă.  Aceasta reprezintă una dintre metodele folosite cu succes în întreaga lume, de mai bine de 15 ani. Metoda măreşte considerabil intervalul de timp dintre lucrările de întreţinere, prelungindu-se astfel durata de viaţă a drumului.

„Materialul pe care îl folosim este unul de ultimă generaţie, care se foloseşte în multe ţări la autostrăzi. Acest material are două roluri: în primul rând are un rol de armare şi ca rol secundar prelungeşte viaţa asfaltului, împiedicând pătrunderea apei şi a oxigenului. Având în vedere că acest tronson este tranzitat de maşinile de mare tonaj am propus municipalităţii să utilizăm această metodă modernă de asfaltare”, a explicat Radu Şerban, directorul Gospodăriei Comunale Mediaş.

 „Este foarte important că  reuşim să reparăm această stradă printr-un covor asfaltic, lucru necesar având în vedere că  de 15 ani nu a mai beneficiat de o reabilitare capitală. Acest lucru va influenţa în mod pozitiv calitatea traficului în această zonă. Este şoseaua care practic face legătura între Sibiu şi Târnăveni, iar traficul este extrem de intens”, a  declarat primarul municipiului Mediaş, Teodor Neamţu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus