Marţi,
14.05.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Paradisul Pierdut. Expoziție în memoria artistului Andor Komives

Paradisul Pierdut. Expoziție în memoria artistului Andor Komives

Vernisajul de la Muzeul Național Brukenthal din Sibiu are loc în data de 5 septembrie de la ora 13:00. Expoziția stă sub titulatura „Paradisul Pierdut” și va conține lucrări ale artiștilor Ioana Antoniu, Elian, Andor Komives, Radu Pulbere și Radu Șerban.

Lucrările din expoziția Paradisul pierdut, găzduită de Muzeul Național Brukenthal în Muzeul de Artă Contemporană din Sibiu, aparțin artiștilor Ioana Antoniu, Elian, Andor Komives, Radu Pulbere și Radu Șerban. Grupul expune din 2017 sub numele generic Platforma, continuând un șir de expoziții în țară și străinătate intitulate Esențial ludic, Post Utopia sau High Light.

Paradisul este în general o proiecție utopică pe care fiecare și-o imaginează mai mult sau mai puțin convențional. El este în general o promisiune, uneori o realitate augmentată iar alteori rezultat al unor proiecții onirice sau ale unor episoade de reverie, un tărâm ideal care tinde spre echilibru, calm, liniște și perfecțiune.

Din nefericire, unul din membrii grupului, Andor Komives s-a stins din viață acum puțin timp, lăsând în urma sa lucrări minunate și un traseu creativ atât de promițător și valoros dar întrerupt în mod dramatic. Această expoziție este în memoria celui ce ne va lipsi de aici înainte, pictorului Andor Komives.

Sursa foto principal: modernism.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus