Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
20°C

Consiliul Judetean: licitatie cu final asteptat

 

După o încercare anulată de Consiliul naţional de soluţionare a contestaţiilor, Consiliul Judeţean Sibiu a reluat procedura de achiziţie publică pentru un performant sistem de sonorizare şi conferinţe. Acest sistem, aproximat la 400.000 de lei, fără TVA, va dota viitoarea nouă sală de conferinţe a instituţiei judeţene.

 

Prima licitaţie a fost lansată în iunie, însă a fost contestată înainte de a avea loc. Firma Megavox, din Bucureşti, a cerut la Consiliul naţional de soluţionare a contestaţiilor obligarea CJ Sibiu de a răspunde la solicitările de clarificări. Dar, mai ales, a cerut eliminarea din caietul de sarcini a acelor ”cerinţe care nu au legătură cu obiectul achiziţiei”.

„Au cerut tot felul de autorizări, cum ar fi un ISO de siguranţă a informaţiei, nu ştiu pentru ce trebuie aşa ceva la nişte sisteme de conferinţe. Culmea este că acest ISO l-au obţinut numai companii de genul Romtelecom, sau Avitech, care a luat-o de curând”, au declarat pentru Turnul Sfatului reprezentanţii Megavox.

CNSC a anulat licitaţia, iar CJ a reprogramat procedura de achiziţie publică, pentru 10 august. La licitaţie s-a prezentat o singură firmă, TNT Computers, din Sibiu, au declarat pentru Turnul Sfatului surse din cadrul CJ Sibiu.

Reprezentanţii Megavox explică de ce nu au mai venit. „Eu cunosc caietul de sarcini şi nu am mai venit pentru că este acelaşi document de la prima licitaţie, este făcut tot pentru Beyerdynamics. Sistemul de conferinţe este unul cu efect coridor, specifice Beyerdynamics, un producător din Germania. Numai el face aşa ceva, se poate extinde la câteva mii de participanţi. Lor, la CJ Sibiu, nu le trebuie aşa ceva, că doar nu vor face conferinţe cu tot Sibiul”, au declarat reprezentanţii companiei bucureştene.

Unele modificări, totuşi, au fost făcute în caietul de sarcini: iniţial, sistemul de conferinţe cerut trebuia să poată face faţă unui număr de 1.350 de participanţi. Noua documentaţie pentru licitaţia din 10 august a redus numărul maxim de conexiuni la 135. Dar, în principiu, caracteristicile solicitate au rămas aceleaşi. Important de ştiut, în România, cei de la Beyerdynamics au un singur reprezentant: firma Avitech, din Bucureşti.

„Ei au cerut un sistem foarte complicat, de care nu cred eu că au ei nevoie, decât ca să justifice nişte cheltuieli. Mai sunt acele display-uri specifice, de fapt întregul sistem este specific Beyerdynamics, ei au pantentul asupra lui, ei sunt singurii care îl produc. În România au reprezentanţă, firma Avitech din Bucureşti. Ei au cerut şi autorizare de la producător şi este normal ca producătorul să autorizeze numai reprezentantul lui sau o altă firmă pe care o autorizează Avitech”.

Aceiaşi reprezentanţi ai Megavox susţin că sisteme de conferinţe fiabile, dar produse de alte companii, puteau fi foarte bine aduse la Sibiu. „Dacă am văzut că vor neapărat Beyerdynamics, care e foarte scump, i-am lăsat. Puteau să ia cu sub un miliard, sunt multe alte sisteme: este Bosch, este Phillips, sunt mulţi alţi producători foarte buni, mult mai ieftini”.

La licitaţia a cărei deschidere de oferte a avut loc pe 10 august a depus ofertă o singură firmă: TNT Computers din Sibiu. Aceeaşi care, în urmă cu câteva luni a câştigat şi licitaţia pentru laptopurile date în folosinţa consilierilor judeţeni ai Sibiului. Aproximativ 50.000 de euro au costat 42 de calculatoare, dintre care 36 portabile, plus abonamentele la internet pe o perioadă de doi ani.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

callas

Acum 13 ani

am inteles ca daca e o singura oferta se anuleaza si licitatia trebuie repetata...pana cel preferat isi construieste niste concurenti de paie sa dea aparenta de legalitate.
Raspunde

Gigi

Acum 13 ani

Inainte sa scrieti aberatii spuse de tot felul de persoane mai cititi si voi stirile externe de specialitate ca va faceti de ras. De ceva ani Bosch a cumparat partea de conferinta de la Philips si acum se produc doar echipamente sub numele de Bosch. Echipamente de conferinta Philips nu mai exista.
Raspunde

Tudor

Acum 13 ani

Sunteti asa dezimformati de ma doare capul. asa zisa voastra sursa de informatii isi bate joc grosolan de voi Si voi mai scrieti niste aberatii: cum poate numai o firma sa participe la o licitatie si sa mai si castige
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus