Vineri,
27.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
1°C

170 de mici mestesugari stau pana in week-end la Sibiu

 

Mâine se deschide în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului cea de a XV - a ediţie a Olimpiadei Naţionale “Meşteşuguri Artistice Tradiţionale”. Deschiderea oficială şi prezentarea concurenţilor - cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani - îmbrăcaţi în portul popular specific zonei de provenienţă, se va desfăşura începând cu  orele 1700 pe scena de pe lac. 

Organizată de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, în colaborare cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA Sibiu faza naţională a concursului reuneşte în jur de 170 de participanţi, premianţi ai fazelor judeţene din 37 de judeţe ale ţării.

Astfel, între 19 - 22 august, micii meşteşugari vor anima gospodăriile Muzeului în aer liber, plăsmuind, cu dăruire, obiecte tradiţionale, prin tehnici dobândite de la maeştrii lor, fie în familie fie în şcoală. Vineri, 20 august şi sâmbătă, 21 august micii meşteşugari vor putea fi admiraţi şi în Piaţa Mică, la Casa Artelor.

"Micii meşteşugari cu siguranţă vor fi nerăbdători să împărtăşească din tainele meşteşugului practicat, vizitatorilor de orice vârstă, dornici săi îşi exerseze îndemânarea în cadrul atelierelor iniţiate (la războiul de ţesut, sculptură lemn, încondeiat ouă sau chiar la roata olarului)", spun reprezentanţii CNM Astra.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus