Duminică,
17.01.2021
Innorat
Acum
-8°C

Sute de persoane stau la cozi pentru depunerea declaratiilor privind drepturile de autor

Sute de persoane stau, miercuri, la cozi la Casa Judeţeană de Pensii, la Agenţia Judeţeană de Ocuparea Forţei de Muncă şi la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate pentru depunerea declaraţiilor privind obţinerea de venituri din drepturi de autor, transmite corespondentul Mediafax.

Sibienii care trebuie să depună declaraţii privind obţinerea de venituri din drepturi de autor s-au aşezat la cozi încă de la primele ore ale dimineţii, vrând să reuşească să depună în termenul limită declaraţiile necesare. Oamenii s-au arătat nemulţumiţi de timpul mare petrecut pentru completarea actelor, dar şi de orele petrecute la cozi. În plus, s-au plâns de termenul scurt în care au fost nevoiţi să ducă la îndeplinire noile obligaţii.

"Cu ordonanţa asta trebuia să ne lase mai mult timp. Nimeni nu poate de pe o zi pe alta să facă ce vor ei. De două zile umblu întruna, de azi-dimineaţă stau la cozi şi încă nu am terminat. Şi toate astea pentru ce! Că la şomaj am de plătit exact un leu", a declarat corespondentului Mediafax una dintre persoanele care stătea la coadă la AFOJM Sibiu.

Reprezentanţii instituţiei au încercat să conceapă un sistem încât oamenii să stea cât mai puţin la coadă. "Am organizat un ghişeu special pentru depunerea acestor declaraţii de către persoanele fizice. La acelaşi ghişeu se achită şi sumele care sunt de plată. Am vrut astfel ca oamenii să nu stea la două cozi, ci la una singură. În plus, pentru agenţii economici care oricum trebuiau să depună declaraţii în această perioadă am organizat alt ghişeu", a declarat corespondentului Mediafax Ovidiu Ogrean, purtătorul de cuvânt al AJOFM Sibiu. Aceleaşi cozi şi nemulţumiri s-au înregistrat şi la Casa de Pensii şi la Casa de Asigurări de Sănătate din Sibiu.

Miercuri, ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat că persoanele care nu reuşesc să depună la timp declaraţiile nu vor fi penalizate, aceste documente putând fi depuse în toată această săptămână şi că neconcordanţele care se pot ivi pot fi refăcute. "După ce sistemul se va pune la timp, atunci se vor aplica penalităţi, dacă se va dovedi reaua-credinţă. Este normal ca oamenii să înveţe (ce au de făcut - n.r.), să înveţe şi cei care lucrează cu ei", a spus ministrul, adăugând că este falsă toată această "isterie". Şeitan a precizat că de zece ani în perioada 24 - 25 a fiecărei luni este aglomeraţie mare la casele de pensii şi la agenţiile şomaj. Ministrul a precizat că "lucrurile au fost puse la punct şi sunt ţinute sub control", programele de lucru fiind prelungite până la ora 18.00 - 19.00. "S-a speriat lumea că se vor plăti amenzi dacă nu depun azi (miercuri - n.r.) declaraţiile. Se pot depune declaraţiile toată această săptămână, probabil şi săptămâna viitoare", a completat Mihai Şeitan.

Comentarii

4 comentarii

Conturile

Acum 10 ani

Va rugam, publicati si conturile in care se pot vira banii la pensii si somaj, pentru cei care doresc sa trimita declaratiile prin posta. Multumim.
Raspunde

@ Conturile

Acum 10 ani

Cu placere.
Raspunde

eu

Acum 10 ani

nu se pot trimite banii prin posta
Raspunde

Conturile

Acum 10 ani

Ba da, in cazul declaratiilor trimise prin posta se trimit si ordinele de plata (intii se vireaza banii in conturile celor doua agentii). In presa centrala s-au publicat conturile pentru Bucuresti, Brasov... Pentru Sibiu, tacere.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus