Joi,
18.04.2024
Partial Noros
Acum
9°C

Porneste mocanita

După ani de zile de planuri, discuţii şi parlamentări, mocăniţa porneşte, în sfârşit, la drum. Un drum cam scurt ce-i drept, de doar 2 kilometri, dar important este că porneşte. În data de 26 septembrie se sărbătoresc 100 de ani de cale ferată îngustă pe Valea Hârtibaciului. Iar centenarul va fi sărbătorit cu fum scos pe hornul locomotivei de împrumut ce va trage primul vagon restaurat pe traseul de 2 kilometri dintre Agnita şi Balta Bârghişului. Vagonul restaurat are o capacitate de 30 de locuri. Calea ferată Sibiu – Agnita a fost declarată monument istoric în anul 2007 după ce în anul 2001 mocăniţa a fost retrasă de pe Valea Hârtibaciului pentru că fondurile de întreţinere deveniseră insuficiente. Mocăniţa a fost exploatată timp de 91 de ani înainte să fie pusă pe linie moartă. Din anul 1895 şi până în 1910, pe Valea Hârtibaciului s-au construit 123 kilometri de cale ferată îngustă, fiind astfel cea mai lungă din ţară. Evenimentul are loc în 26 septembrie, în gara din Agnita.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 316

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

6 comentarii

un sibian

Acum 13 ani

Felicitari! In sfarsit se intimpa si ceva interesant si civilizat in Sibiu!
Raspunde

cosmin

Acum 13 ani

pacat ca e vorba doar despre o singura zi/plimbare..
Raspunde

grinch

Acum 13 ani

off doamne.....de ce nu stim sa profitam de ceea ce avem?.....aveti idee cati bani ar aduce mocanita asta la bugetul local daca ar fi exploatata cum trebuie?
Raspunde

cadrilater

Acum 13 ani

respect si felicitari pentru cei care nu s-au dat batuti de greutatile obiective si mai ales de cele subiective intampinate.
Raspunde

Cos.

Acum 13 ani

Într-adevăr felicitări celor ce au făcut acest lucru posibil, e lăudabil. Păcat că cei care ar trebui să vadă, n-o fac.
Raspunde

O FOST NAVETISTA A MOCANITEI

Acum 13 ani

Stiam ca intr-o zi mocanita va circula din nou .Sper sa tina cat mai mult. BRAVO!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus