Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
14°C

Cinci vamesi, doi politisti si alte 15 persoane, judecati pentru trafic cu parfumuri si tigari

Cinci vameşi de la birourilor din Sibiu, Bucureşti şi Olteniţa, doi poliţişti şi alte 15 persoane au fost trimişi în judecată, vineri, de procurorii DIICOT, pentru trafic cu parfumuri şi ţigări, prejudiciul produs de aceştia fiind de peste un milion de euro. Cele 22 de persoane, din care opt au fost trimise în judecată în stare de arest, sunt acuzate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Centrală de constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, contrabandă, folosire la autoritatea vamală a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate şi care se referă la alte mărfuri sau bunuri decât cele prezentate în vamă, concurenţă neloială şi contrafacere a unor mărci. De asemenea, aceştia mai sunt acuzaţi de punere în circulaţie a unor produse purtând mărci identice sau similare cu cele înregistrate pentru produse identice sau similare, care îi prejudiciază pe titularii mărcilor înregistrate, înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor, fals intelectual şi spălare de bani. "În fapt, s-a reţinut că inculpaţii, între care cinci funcţionari vamali din cadrul Birourilor Vamale Bucureşti, Sibiu şi Olteniţa, respectiv doi lucrători de poliţie, făceau parte dintr-o reţea internaţională specializată în contrabanda cu ţigări şi parfumuri contrafăcute, ce acţiona pe rutele China - România - Belgia şi Turcia - România - Belgia", se arată într-un comunicat de vineri al DIICOT. În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că valoarea produselor contrafăcute şi confiscate este de peste 25 de milioane de euro, iar prejudiciul rezultat în urma eludării taxelor vamale depăşeşte un milion de euro. Dosarul va fi judecat la Tribunalul Bucureşti.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Cunoscator al situatiei

Acum 13 ani

De ce nu ne spuneti cine sunt cei inculpati? Este printre ei vreunul care este legat de o familie neagreata de actualul regim politic? Ia vedeti putin. In acest caz, sunt si realitati, si facaturi. De ce se scot la lumina doar infractiunile comise de cei neagreati politic?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus