Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Siemens Stiftung: donatie a 100 de truse cu experimente educationale pentru gradinitele din Sibiu si Bucuresti

Fundaţia caritabilă Siemens Stiftung donează 100 de truse cu experimente grădiniţelor din Sibiu şi Bucureşti. Iniţiativa a fost lansată astăzi: Ulrike Wahl, Director Executiv Siemens Stiftung a înmânat prima trusă cu experimente educaţionale Grădiniţei nr. 42 în prezenţa domnului Klaus Johannis, Primarul Municipiului Sibiu. Toate cele 38 de grădiniţe din Sibiu vor primi câte o trusă de experimente educaţionale. Trusa, intitulată Discovery Box, conţine multiple materiale şi instrucţiuni pentru desfăşurarea experimentelor introductive prin joc în domeniul ştiinţelor naturale. Prin intermediul acestei donaţii, Siemens Stiftung îşi extinde angajamentul pentru educaţia timpurie în domeniul ştiinţei în Sud-Estul Europei.

Trusele  Discovery Box aparţinând fundaţiei Siemens Stiftung stimulează curiozitatea copiilor cu 22 de experimente care explică fenomene din domeniile energiei, electricităţii, sănătăţii şi mediului înconjurător. Cu sprijinul companiei regionale a Siemens în România (Siemens SRL), Grădiniţa nr. 42 din Sibiu a fost selectată să primească prima trusă. Siemens Stiftung va dona în total 40 de truse Discovery Box, astfel încât toate cele 38 de grădiniţe din Sibiu să aibă şansa să experimenteze cu ajutorul acestora. În total, Siemens Stiftung va dona 100 de truse în grădiniţele din Sibiu şi Bucureşti.  

„În calitate de administrator al unităţilor de învăţământ preşcolar suntem bucuroşi de sprijinul pe care îl primim din partea Fundaţia Siemens Stiftung. Copiii, principalii beneficiari ai proiectului, vor avea posibilitatea să înveţe      într-un mod interactiv despre ştiinţă şi despre fenomenele care au loc în jurul lor”, a declarat la eveniment Klaus Johannis, Primarul Municipiului Sibiu.
“Perioada anteşcolară este perioada unei intense receptivităţi şi flexibilităţi psihice. În acest context, proiectul demarat de Fundaţia Siemens Stiftung, promovează schimbarea de ordin curicular din domeniul educaţiei preşcolare, fiind binevenit datorită materialelor educaţionale deosebit de interesante utilizate pentru stimularea curiozităţii preşcolarilor, dezvoltarea orizontului cognitiv şi formarea abilităţilor practice, precum şi datorită faptului că, în domeniul ştiinţelor nu au fost exploatate toate oportunităţile care pot încuraja copilul să experimenteze şi să descopere”, explică Constantin Gorun, Inspector General în cadrul Inspectoratului Şcolar Sibiu.  

“Prin acestă donaţie în Sibiu, dorim să ne întărim angajamentul global pentru educaţia în domeniul ştiinţelor”, afirmă Ulrike Wahl, Director Executiv al Siemens Stiftung”. “Instruirea generaţiei viitoare de oameni de ştiinţă şi tehnicieni încă de la o vârstă fragedă este fundamentală pentru viitorul României, mai ales dacă luăm în considerare lipsa actuală a talentelor tinere în domeniul tehnologiei.”
“Compania regională a Siemens în România este mândră să susţină un astfel de proiect educaţional. Suntem bucuroşi că România a fost inclusă în planurile Siemens Stiftung de a promova educaţia şi ştiinţa în cadrul regiunii Europei Centrale şi de Est. În Sibiu aproape 1000 de angajaţi, ai căror copii au access, începând de azi, la acestă alternativă educaţională în toate grădiniţe din Sibiu”, a declarat Aurel Băloi, CEO SIMEA Sibiu SRL.
Copiii mici sunt foarte deschişi către fenomenele naturale şi tehnologice. În fiecare zi, ei descoperă lucruri noi pe care sunt nerăbdători să le testeze şi să le investigheze. Discovery Box este folosit deja în grădiniţe în 30 de ţări. Fructificând această experienţă în jurul lumii, Siemens Stiftung îşi extinde angajamentul pentru educaţia copiilor, donând 500 de truse Discovery Box pentru grădiniţele din Europa de Sud Est. În România vor fi donate instituţiilor educaţionale 150 de truse. Fundaţia CONCORDIA din România a primit deja 50 de truse pentru copii pe care îi are în grijă. Mai mult, Fundaţia Siemens Stiftung a oferit truse grădiniţelor din Slovenia şi Ungaria; iar alte donaţii vor fi organizate în Bulgaria şi Croaţia.

Despre Discovery Box
Trusele Discovery Box reprezintă două cutii de lemn rezistente, pline de materiale şi echipamente cu ajutorul cărora copiii şi educatorii lor vor realiza 22 de experiemente ştiinţifice în domeniile energiei, electricităţii, mediului înconjurător şi sănătăţii. Ele conţin, de exemplu, becuri, motoare electrice, baterii, termometre, diagrame ale corpului uman sau cupe cu găuri pentru reconstrucţia în miniatură a instalaţiilor de tratare a apei. Cu ajutorul acestor truse de experiemente Siemens Stiftung îşi doreşte să ofere educatorilor materiale şi informaţii adiţionale. De aceea, instrucţuni ajutătoare pentru educatori sunt incluse pe un DVD, o broşură şi carduri tematice în diferite limbi.
Învăţare distractivă

Discovery Box nu este numai folositoare datorită informaţiilor pe care copiii preşcolari le primesc despre stiinţele naturale. Grupând diferite materiale, desfăşurând experiemente şi descriindu-le, copiilor le sunt dezvoltate şi capacităţile motrice, abilităţile lingvistice şi aptitudinile intelectuale
Cine a conceput Discovery Box?

Discovery Box a fost creată de către Science-Lab, Germania, un pionier în educaţia ştiinţifică a copiilor mici. Cutiile sunt construite şi ansamblate într-un atelier de ocrotire Caritas din Germania.
Cine primeşte Discovery Box?

Discovery Box este folosit în întreaga lume în cadrul unor proiecte regionale, la scară mai mare, alături de alte instituţii non-profit. Trusele nu sunt comercializate şi nici folosite în scopuri individuale.
Siemens Stiftung a fost înfiinţată în septembrie 2008 ca fundaţie caritabilă, cu sediul în München şi finanţată de către Siemens AG cu un capital de înfiinţare de 390 milioane Euro. Fundaţia continuă astfel tradiţia responsabilităţii sociale care caracterizează Siemens de peste 160 de ani. Misiunea Siemens Stiftung este de a găsi răspunsuri la provocările globale sociale şi a oferi sprijin pentru situaţiile de urgenţă în care oamenii să se ajute singuri. În acord cu misiunea sa, Fundaţia îşi desfăşoară activităţile în domeniile responsabilităţii sociale, educaţie, tehnologie, artă şi cultură. Fundaţia Siemens iniţiază şi implementează propriile proiecte în domeniile deja amintite. Mai multe informaţii sunt disponibile pe www.siemens-stiftung.org.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Sotir Carmen

Acum 13 ani

Este foarte eficienta , insa problema noastra a educatoarelor este numarul mare de copii la grupa , iar o singura trusa pe gradinita nu este de ajuns
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus