Duminică,
02.10.2022
Parțial Noros
Acum
16°C

A innebunit lupul? E.On vrea sa sparga 88 de strazi

Din cele aproximativ 600 de străzi asfaltate şi neasfaltate ale municipiului Sibiu, 88 vor fi sparte în această toamnă de reprezentanţii E.On Gaz.

Reprezentanţii societăţii de distribuţie a gazului vor să facă mari investiţii în reţelele din Sibiu. Însă o mare parte din aceste investiţii au fost lăsate pentru următoarele săptămâni din această toamnă şi, culmea, pe unele străzi din oraş care au fost nu demult reabilitate integral de către administraţia locală. Un astfel de exemplu, este strada Vasile Aaron.
Turnul Sfatului a solicitat E.On Gaz un punct de vedere faţă de această situaţie. În aceeaşi zi în care a fost transmis răspunsul din partea E.On, întreaga presă din Sibiu a mai primit un comunicat, în care erau anunţate investiţii majore de aproape 20 de milioane de euro. Dar fără a fi amintit faptul că spargerea celor 47 de kilometri de străzi din Sibiu începe „în buza iernii”.
Astfel, în răspunsul transmis Turnul Sfatului, E.On Gaz spune că a împărţit spargerea străzilor în patru. „Patru dintre aceste proiecte de investiţii vor fi demarate începând cu luna septembrie a.c., în municipiul Sibiu, şi constă în înlocuirea de conducte şi branşamente în lungime de peste 47 de kilometri cu conducte şi branşamente noi din polietilenă, cu o rezistenţă şi durată de viaţă superioară. Proiectele vizează reabilitarea reţelei de distribuţie pe 84 de străzi din municipiu. Valoarea totală a proiectelor este de peste 18,2 milioane de lei, iar finalizarea acestor lucrări este preconizată pentru anul viitor”, se arată în documentul amintit.
Cât priveşte faptul că o parte din străzile răscolite din nou, au fost recent reabilitate, cei de la E.On nu pot decât să dea un răspuns tehnic. „Compania E.ON Gaz Distribuţie depune toate eforturile pentru ca lucrările de reabilitare a sistemului de distribuţie a gazelor naturale să se realizeze în termenele agreate cu autorităţile locale, modul de derulare al lucrărilor fiind discutat periodic în cadrul întâlnirilor comune dintre reprezentanţii primăriei şi cei ai companiei noastre. Cea mai mare parte a lucrărilor de investiţii ale companiei noastre este corelată cu investiţiile Primăriei în infrastructura stradală însă există şi situaţii când aceste lucrări nu pot fi corelate, aceasta datorându-se unor factori obiectivi care ţin, în cea mai mare parte ,de specificul domeniului de activitate”.
Conform legislaţiei locale în vigoare, după efectuarea lucrărilor de săpătură, reabilitarea stratului de asfalt va fi făcută de către DPC SA, administratorul drumurilor din oraş. În urma săpăturilor de urgenţă extrem de numeroase din iarna trecută, abia la mijlocul acestei veri, cei de la DPC au reuşit să „ajungă din urmă” lucrările de intervenţie sub asfaltul de pe străzile Sibiului şi să reabiliteze asfaltul în trei zile de la finalizarea intervenţiilor, după cum cere legislaţia locală.

Casetă pe coloane
Lista drumurilor

Deși E.On Gaz a anunțat că va începe lucrări pe 84 de străzi, celor de la Primăria Sibiu le-au cerut aprobare pentru începerea lucrărilor de săpătură pentru 88 de străzi.

1. D Anghel
2. Z. Boiu
3. Copernic
4. O Goga
5. Gârlei
6. Horia
7. Lomonosov
8. Munteniei
9. Măcelaru
10. P-ţa Prahovei
11. Rennes
12. A. Saligny
13. I. Sion
14. Tălmăcel
15. Tribunei
16. Velceanu
17. A. Vlaicu
18. Brazilor
19. Islazului
20. Cindrel
21. C. Negri
22. Dobrogei
23. Justiţiei
24. Poiana
25. Şcoala de Înot
26. Haţegului
27. Lăptăriei
28. Metalurgiştilor
29. Cibinului
30. I. Pintilie
31. Zidului
32. Pulberăriei
33. Piaţa Cibin
34. Turnului
35. Şelarilor
36. Manejului
37. Funarilor
38. Blănarilor
39. Dobrun
40. L. Blaga
41. C. Noica
42. Vârtopu
43. N. Titulescu
44. Spartacus
45. Socului
46. I Creangă
47. V. Aaron
48. A. I. Cuza
49. Mirăslău
50. Eroilor
51. Cernei
52. Liliacului
53. Garibaldi
54. Locomotivei
55. Fochiştilor
56. Călţun
57. Ştefan cel Mare
58. Teilor
59. Gutuilor
60. A.Iancu
61. Nouă
62. Drumul Ocnei
63. P. Maior
64. E. Teodoroiu
65. Elena Cuza
66. Mozard
67. Lamark
68. H. Coandă
69. Crinilor
70. Gh. Doja
71. Aldea Sandu
72. Prometeu
73. Albinelor
74. Toamnei
75. Egalităţii
76. Bagdazar
77. Petru Poni
78. Tohan
79. Zorilor
80. Vânătorilor
81. Crişului
82. Ciocârliei
83. Bujorului
84. Mureşului
85. Grădina Zoo
86. Parc sub Arini
87. I.S. Bach
88. Râului

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

9 comentarii

Nicolae T

Acum 12 ani

Mi se pare un lucru bun. Inseamna ca au bani pentru investitii. Cei de la DPC ar trebui sa ia masurile necesare ca imediat dupa terminarea lucrarilor sa si refaca strazile afectate. Sper ca forta de munca gaseste suficienta in Sibiu si in imprejurimi.
Raspunde

vio

Acum 12 ani

pai dupa ce s-au cheltuit milioane de euro si oamenii de pe strazile respective au indurat luni de zile mizeria santierului, acum dupa ce arata chiar bine aceste strazi, vine o companie de doi bani si isi bate joc de toate acestea? Cum este posibil? Se refac strazile dupa lucrare? Dar nu mai este acelasi lucru oameni buni, stratul de asfalt va fi deteriorat definitiv iar in fiecare iarna vor fi gropi. Vai de capul nostru
Raspunde

me

Acum 12 ani

sa refaca strazile cei care le sparg, asta daca tot au bani de investitii.
Raspunde

lica

Acum 12 ani

TZIGANIADIA NR1.Spalari de bani pe spatele amaratilor.Sbotaj national....Asa se poate numi ce doresc cei de la E ON sa faca .Abia sau dat in folosinta cateva din acele strazi si ?.....Ne am saturat de praffffffffffffffffffffffff si gropiiiiiiiiiiiiiiiii!
Raspunde

siby

Acum 12 ani

Cei ce sparg sunt tampiti si cei ce aproba sunt cretini. O pereche perfecta ca si praful cu mizeria. HEIL!
Raspunde

Logica???

Acum 12 ani

Unde e logica? Sparg strazi recent reabilitate iar altele uitate de lume, vezi Anatole France raman de caruta.Pe aceasta strada se schimba conducta de gaz cu metrul de 2 ani incoace.Azi 28-09 o echipa sapa din nou!!!! Nimeni nu vede asta????
Raspunde

l\'ogica...

Acum 12 ani

Logică? păi când au dat dovadă de logică aceşti \"tovi\" reciclaţi?...
Raspunde

spargatoru de nuci

Acum 12 ani

nici o problema avem primar de primar
Raspunde

pt spargatorul de nuci

Acum 11 ani

Primarul nu lucreaza la cacatii de la E ON, si chear este primar, din pacate foarte multi uita sau au uitat cum arata Sibiul acum 10 ani.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus