Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

La Universitatea Romano-Germana a inceput noul an universitar

În timp ce universităţile de stat au amânat începerea anului universitar pentru 4 octombrie, Universitatea Româno-Germană din Sibiu a avut astăzi deschiderea festivă a noului an universitar 2010-2011. Într-o sală plină cu boboci, profesori şi invitaţi, prorectorul Gheorghe Bichicean a întâmpinat studenţii cerând scuze în numele rectorului Hortensia Gorski, care a lipsit de la eveniment, fiind plecată din ţară.
„ Mesajul meu de întâmpinare, se adresează vouă studenţilor şi părinţilor voştri care fac eforturi considerabile să vă susţină la o facultate privată într-o perioadă atât de dificilă din punct de vedere economic. Universitatea Româno-Germană Sibiu este bine cotată în cetatea universitară a Sibiului. Oferim specializări care sunt cerute în primul rând de studenţi, specializări pe care noi le considerăm de viitor: Facultatea de Ştiinţe Economice, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative şi Facultatea de Inginerie. Ca orice universitate acreditată şi universiatatea noastra este capabilă să ofere studii de licenţă şi master de caliate. Ne propunem să fim o universitate de elită, de aceea studenţii noştri trebuie să fie conştienţi că trebuie să înveţe chiar dacă studiză la o universitate privată, nu doar să treacă pe la casierie, cum din păcate am auzit că se face la multe universităţi private”, a declarat prorectorul Gheorghe Bichicean.
La deschidere au fost invitaţi profesori universitari precum şi oficialităţi, printre care şi Paul Philippi, presedintele de onoare al FDGR, Christine Manta Klemens, inspector general adjunct, Radu Dobre, director coordonator adjunct la DGFP Sibiu, Crin Stefan Ciocan, director Fundaţia Româno-Germană. „Forumul Democrat a susţinut întemeierea şi activitatea acestei universităţi. Şi în acest an, noi vom colabora cu Universitatea Româno-Germană Sibiu în speranţa unor rezultate cât mai bune”, a spus Paul Philippi.
Studenţii veniţi în număr destul de mare erau majoritatea boboci. „Sunt student în anul I la Contabilitate si informatică de gestiune, în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice. Am venit la această facultate chiar dacă este privată pentru că am mai mulţi priteni care au fost studenţi aici şi mi-au recomandat-o. Sunt nerăbdător să vad cum va fi, cât de flexibili sunt profesorii, pentru că eu lucrez şi nu o să ajung la toate cursurile. Dar o să încerc, că 1.700 de lei cât e taxa de şcolarizare, pentru mine sunt mulţi bani şi nu îmi permit sa-i irosesc” a spus studentul Iarca I.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

un sibian

Acum 13 ani

era de scris ceva in ziar daca nu incepeau anul scolar...altfel cam toate \"organizatiile mestesugaresti de facut bani\" gen ROGER au inceput colectarea taxelor...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus