Sâmbătă,
28.05.2022
Acum
0°C

Cartierului Tineretului nu va fi viabilizat mai repede de doi-trei ani

50 de milioane de lei este suma aproximată de administrația locală ca fiind necesară pentru viabilizarea Cartierului Tineretului, unde cele peste 400 de loturi de teren au fost împărțite din 2004.
”Este o sumă imensă pentru bugetul local, nu putem aloca mai mulți bani într-un ritm mai alert. Din 2006, de când au început lucrările de viabilizare, am alocat foarte mulți bani, dar nu există un termen limită pentru finalizarea lucrărilor, deoarece acest lucru depinde de foarte mulți factori. De exemplu, lucrările celor de la gaz au început numai în acest an. Nu putem asfalta o stradă, ca apoi să înceapă să fie spartă pentru lucrări de branșare”, a declarat, azi, primarul Sibiului, Klaus Johannis. El a aproximat că lucrările vor mai dura doi-trei ani.

21, 3 milioane de lei, achitați până acum


Pentru lucrările din acest cartier municipalitatea a alocat şi decontat din 2006 şi până în prezent suma de 21.385.001 lei. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat la sfârşitul anului 2006, antreprenorul general al lucrărilor fiind SC Energie Termică SA, informează Primăria Sibiu.
Reţeaua de canalizare menajeră a fost executată până acum pe cinci străzi - Orhideelor, Landshut, Oslo, Klagenfurt și Aleea Michelangelo – unde a fost ampalsată și o stație de pompare care este funcțională.
Pe străzile Lisabona, Aleea Botticelli, Rubens, El Greco, Rembrandt, Picasso, Leonardo da Vinci, Viena, Roma, Marburg, Aleea Monet reţeaua de canalizare menajeră este executată, iar staţia de pompare 2 care deserveşte această zonă a fost executată şi a fost pusă în funcţiune în luna decembrie 2009.
Reţeaua de apă este realizată până la albia pârâului Rosbach, unde se lucrează în prezent la subtraversarea pârâului. Această parte a reţelei de apă va fi deservită de staţia de pompare 1 care este în prezent în amenajare, lucrându-se la structura de rezistenţă.
În ceea ce priveşte infrastructura stradală, constructorul a reuşit să finalizeze până la nivelul primului strat asfaltic străzile Orhideelor, Klagenfurth şi Oslo. În prezent se lucrează la sistemul rutier pe străzile Lisabona şi Deventer (tronsonul cuprins între strada Lisabona şi strada Ţiglari).

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Lu

Acum 11 ani

E Klagenfurt, nu Klagenfurth!
Raspunde

ss

Acum 11 ani

Ba sasalaule, cand i-ai aburit pe aia ca le dai moca terenul, ca apoi sa le ceri sume astronomice pe el, de ce nu le-ai spus si cate decenii dureaza sa-i aduci in lumea civilizata?
Raspunde

un locuitor al cartierului Tineretului

Acum 11 ani

Cine minte?reporterul sau cei de la primarie ? Ar trebui sa mergeti pe teren sa verificati informatiile care le scrieti in acest ziar .Numai strada Orhideelor este asfaltata,restul strazilor sunt transee, iar cele de pe camp nici nu sunt trasate.Tinerii care au primit terenuri in 2004 se vor muta cand vor fii la pensie daca in ritmul acesta se lucreaza in RO.
Raspunde

pt 3. un locuitor al cartierului Tineretului

Acum 11 ani

are dreptate redactorul si oslo si klagenfurt sunt asfaltate. daca nu mai mergi pe acolo mai bine taci
Raspunde

om

Acum 11 ani

e jale acolo
Raspunde

cr

Acum 11 ani

pe str. Luxemburg cand incepe-ti lucrarile?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus