Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

"Carul cu boi" se verniseaza in aceasta saptamana

Una dintre cele mai faimoase picturi româneşti, „Carul cu boi”, semnată de Nicolae Grigorescu, va îmbogăţi din această săptămână colecţia de lucrări de artă a muzeului naţional Brukenthal. Pânza a fost cumpărată în urma unei licitaţii publice de afaceristul medieşean Mircea Vescan contra sumei de 155 de mii de euro. În cadrul licitaţiei au fost licitate lucrări în valoare de 1 milion de euro. Piesa de artă va fi expusă în salonul de muzică baroc al muzeului. „Avem un contract pentru expunerea acestui tablou. Va fi un lucru frumos pentru acest spaţiu din palat, să avem o piesă de această valoare expusă acolo”, spune Sabin Luca, directorul Muzeului Brukenthal. Vernisajul tabloului va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

RR

Acum 13 ani

Frumos act de mecenat pentru un om de afaceri!
Raspunde

DEX

Acum 13 ani

\"Afaceristul mediesean...\" Voi chiar nu stiti diferenta intre \"afacerist\" si \"om de afaceri\" sfertodoctilor?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus