Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Stirbism: a facut misto de legea pe care a votat-o!

Deputatul PD-L, Cornel Ştirbeţ, a revenit în forţă cu o declaraţie politică, după o pauză de câteva luni. În declaraţia politică de ieri a făcut chiar şi o schiţă de teatru legată de moţiunea de cenzură depusă de opoziţie împotriva guvernului Boc. Printre aspectele luate "la mişto" de deputatul democrat-liberal se află şi scăderea TVA la 5%  la alimentele de bază, propusă de social-democraţi, măsură VOTATĂ ieri CHIAR DE CORNEL ŞTIRBEŢ! "Impozitarea veniturilor personale se va face diferenţiat, fie in "varianta cu trei trepte", fie in "varianta cu patru trepte", TVA-ul va fi redus la 5% pentru produsele de bază, iar subvenţiile pentru agricultură vor fi achitate integral! Agenţii economici care vor finanţa "actiuni cu caracter cultural-artistic" vor beneficia de scăderi consistente ale impozitelor, iar lupta împotriva corupţiei şi pentru reducerea evaziunii fiscale, va căpăta dimensiuni epopeice", spunea deputatul în declaraţia politică exact în aceeaşi zi în care a votat CHIAR EL parte din aceste măsuri.
Tot "la mişto", Cornel Ştirbeţ intuieşte de unde va avea PSD bani pentru susţinerea promisiunilor, inclusiv cea referitoare la cota de 5% TVA pentru alimentele de bază: o pungă de petrol de sub sediul partidului!
În continuare, Ştirbeţ a adaptat piesa de teatru "Conu Leonida faţă cu reacţiunea" a lui Ion Luca Caragiale  într-o versiune proprie şi a citit-o în plenul Camerei Deputaţilor.

MOMENTE COMICE DIN INTERVENŢIA DEPUTATULUI ŞTIRBEŢ:

Efimita: Adica, zau, bobocule, de! eu, cu mintea ca de femeie, pardon sa te-ntreb si eu un lucru: ce procopseala ar fi si cu PSD la guvernare ?

Conu Leonida: Ei ! bravos ! s-asta-i buna ! Cum ce procopseala ? (...) Apoi, inchipuieste-ti dumneata numai un condei, stai sa-ti spui: mai intai si-intai ca daca e PSD la guvernare nu mai plateste niminea bir. (...) Al doilea ca fiecare cetatean ia cate o leafa buna pe luna, toti intr-o egalitate. (...) Par egzamplu, eu...

Efimita: Pe langa pensie  ?
Conu Leonida: Vezi bine, pensia e basca, o am dupa legea veche, e dreptul meu; mai ales cand e PSD la guvernare dreptul e sfant: PSD este garantiunea tuturor drepturilor. (...) Si al treilea, ca se face si lege de muraturi. (...) Adicatelea ca nimini sa nu mai aiba dreptul sa-si plateasca datoriile.

Efimita: Maica Precista, Doamne ! apoi daca-i asa, de ce nu vine PSD mai curand la guvernare, soro ?
Conu Leonida: Hei ! te lasa reactionarii, domnule ?

Efimita: Asa e... da... un lucru nu inteleg eu (...) Daca n-o mai plati niminea bir, soro, de unde or sa aiba cetatenii leafa ?
Conu Leonida: Treaba PSD-ului, domnule, el ce grje are ? pentri ce-l avem pe el ? e datoria lui sa-ngrijeasca sa aiba oamenii lefuri la vreme.

Efimita: Ce bine ar fi ! unde da Dumnezeu odata sa  mai vedem s-asta, PSD la guvernare !

N.R. acest text pamflet după I.L. Caragiale a fost preluat dintr-un comunicat de presă semnat de Cornel Ştirbeţ şi nu a fost editat. Greşelile gramaticale şi de punctuaţie îi aparţin.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

7 comentarii

DAN

Acum 13 ani

A INEBUNIT LUPUL !!
Raspunde

Je!

Acum 13 ani

Un Idioten....vai de capul lor!
Raspunde

un cetatean care pentru idiotu asta nu conteaza

Acum 13 ani

Un om asa zis politic.Un nimic care isi face rolul si maine nu mai stie nimeni de el.Un nimeni care nu face numik pentru cei care l-au ales.
Raspunde

u

Acum 13 ani

Oare cum a votat legea ce prevede scaderea TVA-ului la 5 %? Daca votul a fiost ca la MAN dupa cu a afirmat presedintele de sedinta, sigur a votat pentru diminuarea TVA-ului. Si atunci cine de cine face bascalie?
Raspunde

Bebe

Acum 13 ani

Stirbet va fi noul presedinte la municipiu. Mana dreapta a unui stangaci, adica a mea. Ion ariton
Raspunde

Den

Acum 13 ani

PSD-istii lanseaza niste promisiuni care nu au nici o relevanta in situatia economica actuala.
Raspunde

lica

Acum 13 ani

si asa tva folosteste numai la evaziune fiscala.daca sa votat sa se impelementeze ..........nu plangem daca odata la 20 de ani se mai ieftineste si la noi ceva si asa suntem in plina criza si cu inflatie record in europa........cine mai intelege asta?bravo ,,escu,,.ne ai facut de kko ca si celiatlti ,,escu,,
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus